Castell connecta grups destudiants amb associacions per a millorar els barris de la ciutat


El projecte dAprenentatge Servei (ApS) permetr portar endavant iniciatives com horts urbans o classes de tecnologia per a persones majors

Participaci Ciutadana ha fet una crida a les entitats de la ciutat que es vulguen unir al programa dAprenentatge Servei (ApS), impulsat per l'Ajuntament de Castell en collaboraci amb els centres educatius. Lobjectiu s que els grups destudiants dels instituts de la ciutat que hi participen puguen contactar amb una entitat per desenvolupar les seues iniciatives, les quals tenen com a objectiu millorar la comunitat on sapliquen.

El gran valor daquest programa s que combina la finalitat educativa amb la social i que, per tant, totes les parts implicades i participants ixen beneficiades, ha explicat el regidor al capdavant de les rees dEducaci i de Participaci Ciutadana, Francesc Mezquita. Ledil ha animat les associacions a acollir els projectes elaborats pels grups de joves que busquen millorar o introduir nous serveis als barris de la ciutat.

Per a fer-ho, han ideat serveis com el reciclatge de bicicletes o les classes a persones majors per a ls de les noves tecnologies, a ms de la posada en marxa dhorts urbans amb tcniques agroecolgiques o duna brigada de barri que detecte els problemes de la zona i els busque soluci.

Amb lobjectiu de fer aquestes propostes realitat, el consistori ha creat una lnia dajudes a la qual es poden acollir els centres i que contribuiran a finanar els materials necessaris per als projectes. La lnia de subvencions est dotada amb 12.000 euros i poden sollicitar-les les iniciatives que complisquen amb les bases del programa d'Aprenentatge Servei (ApS). A ms a ms, tamb shan realitzat jornades de formaci als IES per a preparar les propostes que presentar lestudiantat.

Cal recordar que Mezquita i la representant del Cefire Artsticoexpressiu, Judit Gual, van presentar el programa als centres el passat estiu per a animar-los a sumar-se a aquesta proposta i informar-los sobre les ajudes previstes. Laprenentatge servei s una metodologia educativa que pretn combinar laprenentatge en contextos reals que presten un servei a la comunitat. El programa implementat a Castell representa una oportunitat per l'enriquiment mutu de tots els agents implicats i ofereix la possibilitat de traure laprenentatge de les aules i daplicar-lo en situacions de la vida quotidiana que interessen i motiven l'alumnat.
Segueix-nos: