Castell consolida el Servei de Manteniment de la Ciutat i resol el 86% de les incidncies
López destaca la col·laboració dels veïns i veïnes per a alertar de problemes que detecten a la ciutat i donar-los una solució

El Servei de Manteniment de la Ciutat (SMC) de l'Ajuntament de Castelló ha registrat durant l'últim any un total de 18.690 incidències, de les quals s'han solucionat el 86% (16.163), mentre que la resta queden assignades, en reparació o bé són duplicades o han quedat arxivades. La major part de les incidències són per neteja i fems, jardineria, mobiliari urbà, senyalització, desperfectes en carrers i voreres, contenidors, clavegueram, enllumenat públic i camins, cunetes i séquies, entre altres àrees.

És l'últim balanç d'un servei al qual se li va donar un nou impuls en 2016 amb la creació d'una aplicació mòbil (app) específica que ofereix a la ciutadania una eina directa mitjançant la qual comunicar a l'Ajuntament les incidències o deficiències que detecten a la ciutat, d'una forma ràpida i eficaç. Així, via en línia, qualsevol veí o veïna pot comunicar l'existència d'un desperfecte o una alerta sobre la possible disfunció d'un servei. Després de ser rebuda la incidència, es posa en marxa un dispositiu tècnic per a donar-li solució. A més, l'usuari de l'app pot consultar en qualsevol moment l'estat de resolució de la seua queixa o suggeriment.

El regidor de Serveis Urbans, José Luis López, ha destacat que "aquest servei implica moltes empreses i treballadors, que s'encarreguen del manteniment de la ciutat i per al qual comptar amb la participació directa de la ciutadania és molt important, amb l'objectiu de resoldre les incidències que detecten i comuniquen i atendre les seues alertes". "Amb la col·laboració dels nostres veïns i veïnes fem un Castelló millor", ha subratllat López

Teniendo en cuenta l'històric d'estadístiques del Servei de Manteniment de la Ciutat, que es gestiona desde l’àrea de Serveis Urbans i Enginyeria, des que es va activar l'app, en 2016, s'han registrat un total de 78.542 incidències, de les quals un 91% (71.297) van quedar solucionades. Quant a les àrees que generen més comunicacions per part de la ciutadania, són similars a les de l'últim any, destacant les incidències per neteja i fems, carrers i voreres, jardineria, mobiliari urbà, senyalització i elements de trànsit, clavegueram, enllumenat públic i camins i séquies.

L'eina es pot descarregar des de l'app Store de iOS i la Play Store d'Android fent la cerca ‘Castelló SMC’ o des de la pàgina web de l'Ajuntament, en el següent enllace http://smc.castello.es, des d'on també existeix la possibilitat d'usar la versió d'escriptori.


Segueix-nos: