Castell dona suport a la participaci ciutadana amb 80.000 euros en ajudes
Foto de la noticia

Les subvencions cobreixen les activitats realitzades entre l1 de setembre de 2021 i el 30 de juny de 2022

udio de Francesc Mezquita


La Regidoria de Participaci Ciutadana de Castell impulsa la participaci ciutadana a la ciutat mitjanant un programa dajudes dotat amb en 80.000 euros, aprovat per la Junta de Govern Local. Les entitats poden accedir-hi en nom propi o accedir mitjanant una agrupaci dassociacions i poden sollicitar la collaboraci municipal per a finanar activitats compreses entre l1 de setembre del present any i el 30 de juny de lany vinent.

La participaci ciutadana t un efecte positiu en lactivitat de la ciutat i ens ajuda a construir un Castell ms igualitari, just i sostenible ha afirmat el regidor de Participaci Ciutadana, Francesc Mezquita, el qual ha destacat que a ms, les entitats sn un important motor econmic per a la nostra ciutat com demostra lestudi sobre limpacte econmic de lactivitat associativa a Castell, amb ms de 17 milions deuros dactivitat i la creaci de ms de 3.500 llocs de treball.

Mezquita tamb ha volgut reconixer la tasca de les persones que dediquen el seu temps a millorar la vida dels castellonencs i de les castellonenques i a dinamitzar els nostres barris, ja que la ciutat compta amb ms de 8.000 persones voluntries i vora 65.000 persones associades.

A tot aquest moviment associatiu ajudar el consistori amb aquesta lnia de subvencions que est adreada a activitats que sorganitzen peridicament i que estiguen destinades a fomentar loci educatiu i minimitzar els efectes de la Covid19. El consistori subvencionar tamb tallers per millorar els barris, enquestes venals per conixer la situaci de la ciutat, campanyes ciutadanes per impulsar la collaboraci ciutadana, ledici de programes per fer difusi de les activitats i projectes educatius per fomentar la participaci.

Les activitats es valoraran segons criteris tcnics, de qualitat i dinters pblic, aix com pel treball comunitari. En eixe sentit, la viabilitat dels projectes i la definici dels mateixos estaran valorades amb fins a 15 punts. Amb la mateixa puntuaci es valoraran les activitats obertes a la participaci de la ciutadania, les quals incloguen la perspectiva digualtat i tinguen un impacte social considerable. En aquest apartat es tindran en compte a aquells projectes destinats a la sostenibilitat ambiental i ls del valenci. Finalment, la collaboraci entre entitats aix com aquelles activitats dirigides a donar resposta a aspectes com el relleu generacional tindran una valoraci de fins a 20 punts.

Assegurances, lloguers, material i neteja, entre les despeses subvencionables

Cal destacar que les ajudes que atorga Participaci Ciutadana poden anar destinades a cobrir les despeses obligatries de totes les associacions, aix com les assegurances o mecanismes per garantir el compliment amb la llei de protecci de dades, aix com les despeses en assessories i gestories financeres. Tamb es contempla el finanament del lloguer i de material per tal de realitzar les activitats, connexi a Internet i despeses de telefonia o lequipament informtic i mobiliari. Sinclouen, a ms, les despeses destinades a la neteja i al compliment dels protocols sanitaris.

Un ter de lajuda, de cobrament immediat

El consistori abonar al voltant dun ter de la subvenci en el moment de la concessi de lajuda i la resta quan lentitat beneficiria justifique les despeses. El termini per a presentar la documentaci de la subvenci comenar a partir del dia segent de la publicaci de les bases al Butllet Oficial de la Provncia (BOP) i sestendr durant 20 dies hbils.
Segueix-nos: