Castell fomenta la creaci literria infantil amb una nova edici del Premi Vicent Mar
 

L’Ajuntament de Castelló i la Comissió Cívica Vicent Marçà han anunciat una nova convocatòria del Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà, guardó que fomenta la creació literària entre els escolars i que enguany arriba a la XII edició. El principal objectiu de la iniciativa és promoure i difondre l’ús literari del valencià dins de l’àmbit escolar.

El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha destacat que "el Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà ajuda a incentivar la creativitat artística i imaginativa entre els xiquets i xiquetes castellonencs a partir de la figura de l’escriptor i mestre de la ciutat, el nostre benvolgut Vicent". Les bases del premi es donen a conèixer ara, tot i que cal recordar que el jurat fallarà el guardó el proper 2017.

El concurs literari va adreçat a l’alumnat del tercer cicle de Primària de tots els centres educatius de la ciutat. Les obres, redactades en valencià, tindràn una extensió màxima de tres pàgines, que els i les alumnes hauran de lliurar al col·legi abans del 20 de desembre. El jurat escollirà vora 40 textos i l’editorial Bromera publicarà un llibre amb les narratives seleccionades.

L’organització del premi farà públics els noms dels seleccionats en l’acte de lliurament dels premis (comunicant-ho abans als centres educatius) que tindrà lloc al Teatre Principal de Castelló el pròxim 24 de maig.

El premi compta també amb la col·laboració dels Col·lectius en Defensa de la Llengua, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat Jaume I, la Federació Escola Valenciana, la Llibreria Babel i l’Editorial Bromera.


Segueix-nos: