Castell celebra aquest dissabte una Jornada pels Drets de la Infncia i l'Adolescncia


L'acte precedeix a tot un calendari d'actes al llarg del mes per a commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància
El Passadís de les Arts del Parc Ribalta acollirà aquest dissabte a partir de les 11.00 hores la Jornada pels Drets de la Infància, organitzada per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància de l'Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana. La jornada és el punt de partida a tot un calendari d'actes i activitats organitzades al llarg del mes de novembre per a celebrar el Dia Universal pels Drets de la Infància, que tindrà lloc el 20 de novembre.
"Castelló és Ciutat Amiga de la Infància, un reconeixement que atorga Unicef, i en el marc d'aquesta distinció i del primer Pla Municipal de la Infància i l'Adolescència de l'Ajuntament de Castelló, hem impulsat tot un calendari per a promocionar, visibilitzar i donar a conéixer els drets dels xiquets i xiquetes i implicar les associacions que treballen per la infància i l'adolescència a la ciutat", ha explicat Mary Carmen Ribera, regidora de Benestar Social, Dependència i Infància.
Així, aquest dissabte se celebrarà al Parc Ribalta una jornada amb la participació de dotze entitats socials diferents. Cadascuna d'elles donarà a conéixer un dret de la infància a través d'activitats. "A través del fil conductor ‘Coneix els teus drets’, cada entitat realitzarà una activitat per a visibilitzar drets com el dret al joc i al descans, dret a participar en la vida cultural, dret de protecció en cas d'acolliment o adopció, dret a expressar la seua opinió i a ser escoltats, dret a l'educació, etc.", ha apuntat Ribera. Durant la jornada, els xiquets i xiquetes participants podran anar passant per cadascuna de les taules i anar completant un ‘passaport’ de realització de les activitats, al final de les quals rebran un obsequi sobre els drets de la infància.
La jornada començarà a partir de les 10,30 hores i comptarà amb l'actuació musical de l'artista valencià Dani Miquel a les 12.30 hores.
Altres activitats
La Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància ha organitzat a més un cicle de contacontes pels drets de la infància que se celebraran en diferents espais de lectura a partir de la setmana vinent i que comptarà amb amenització de música i marionetes a càrrec de Rebombori Cultural. Aquest cicle està dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys aproximadament i tindran lloc, fins a omplir aforament, de 17.30 a 18.30 hores en l'Espais de Lectura de Joan Baptista Campos (dilluns, 15 de novembre), Censal (dimarts, 17 de novembre), el del carrer Manuel Azaña (dilluns, 22 de novembre), i la Biblioteca Pública Municipal (dimarts, 24 de novembre).
D'altra banda, el divendres dia 19 de novembre tindrà lloc l'acte públic de ‘Lectura plurilingüe dels Drets de la Infància’ en la plaça Major. Així mateix, des del 15 al 26 de novembre es desenvoluparan diferents activitats en els col·legis Guitarrista Tàrrega, Sant Agustí i Carles Selma per a difondre els drets de la infància.


Segueix-nos: