Castell analitzar ls del valenci a les xarxes socials en el Dia del Drets Lingstics


Monlegs, msica i colloquis centraran la programaci que prepara el consistori

La Regidoria de Plurilingisme i Foment del Valenci de lAjuntament de Castell, encapalada per Francesc Mezquita, celebrar el Dia del Drets Lingstics analitzant ls de la llengua a les xarxes socials. Els actes programat per als prxims 3 i 4 de desembre sadaptaran a les mesures sanitries.

Hem volgut donar a aquesta jornada un to actual i fresc i traslladar el debat sobre l's del valenci a les plataformes que concentren ms latenci de les noves generacions, ha explicat el regidor Mezquita. Ledil ha agrat la collaboraci dels participants i de les entitats en defensa de la llengua i dels drets lingstics que collaboren en aquesta jornada.

Aix doncs, per al mateix divendres 4, Dia dels Drets Lingstics, lAjuntament de Castell ha previst realitzar un colloqui sobre ls del valenci a les xarxes en que participar la periodista i activista pel valenci Violeta Tena, la divulgadora literria i escriptora Irene Rodrigo, lhumorista i presentador scar Tramoyeres i la periodista d Punt Berta Bidez. Els quatre analitzaran des de la seua perspectiva professional aquest assumpte en un debat que comenar a les 18.00 hores al Menador Espai Cultural i que es podr seguir en lnia.

A partir de les 19.30, lactivitat es traslladar al Teatre del Raval, on el pblic podr gaudir del monleg en clau cmica dscar Tramoyeres, al qual el seguir un concert dAndreu Valor per a tancar la jornada. Ac teniu les entrades disponibles.

Per a dijous 3 de desembre, el consistori comptar amb la collaboraci de Plataforma per la Llengua i Acci Cultural del Pas Valenci en lorganitzaci duna xerrada amb el ttol "El valenci: horitzons de la poltica lingstica". La trobada est programada a les 18.30 hores a la sala dactes del Menador i tamb es podr seguir en lnia (Aforament limitat. Inscripci prvia en castello@acpv.cat).

Cal recordar que el dia 4 desembre se celebra el Dia dels Drets Lingstics en qu es reconeixen les llenges minoritries i es reivindiquen els espais per a la llibertat i la igualtat lingstica, una efemride que el consistori celebra cada any. En aquest ocasi, tots els actes es duran a terme entre la sala dactes del Menador i el Raval, on lorganitzaci podr aplicar el protocol habitual de mesures sanitries.


Segueix-nos: