Castell fixa el protocol per a la reincorporaci presencial del personal i l'obertura de serveis
L'Ajuntament prioritza el teletreball i la conciliaci i reforar amb mitjans de protecci els serveis en modalitat presencial

La Junta de Govern Local extraordinria de l'Ajuntament de Castell celebrada hui ha aprovat l'acord que recull les mesures organitzatives en relaci amb la reincorporaci progressiva a l'activitat presencial del personal de l'Ajuntament i determina el protocol per a l'obertura de serveis i activitats de competncia municipal. L'objectiu d'aquest acord, que s'ha abordat prviament en Junta de Portaveus, s recuperar gradualment l'activitat minimitzant el risc per a la salut de la poblaci, dins del pla estatal per a la transici cap a una nova normalitat.

Hem treballat en l'elaboraci d'unes mesures per a la reincorporaci progressiva del personal de manera presencial que anteposen les recomanacions de les autoritats sanitries i la normativa de prevenci de riscos laborals i seguretat i salut en el treball, prioritzen el teletreball i la conciliaci i asseguren el millor nivell possible de prestaci de serveis en atenci a les circumstncies derivades de la crisi sanitria i el procs del trnsit cap a la nova normalitat, ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor responsable de Recursos Humans, David Donate.

Per part seua, el segon tinent d'alcalde, Ignasi Garcia, ha destacat que el govern municipal t clar que la volta a la normalitat ha de fer-se amb totes les garanties de seguretat, tant per al personal de la casa com per a la ciutadania. Per a Garcia aqueix ha de ser el criteri prioritari en aquesta desescalada, durant la qual tenim la missi de recuperar la prestaci de serveis a la ciutadania de manera progressiva. Pot ser que la desescalada no siga tan rpida com volem, per hem de tindre clar que ha de ser segura i respectuosa amb el gran esfor que ha fet la ciutadania i el personal sanitari durant aquesta crisi, ha recordat.

El tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro, a ms, ha apuntat que l'Ajuntament afronta el pla de desescalada amb prudncia i amb la prioritat mxima de garantir la salut del seu personal i la poblaci i fomentant el teletreball. S'aniran obrint serveis essencials per a facilitar l'atenci als collectius vulnerables i afectats per la crisi de la covid-19, per sempre amb les mesures de prevenci que garantisquen la seguretat dels usuaris i els treballadors del consistori, ha subratllat el regidor.

L'objectiu de les mesures aprovades s garantir la seguretat i salut del personal i dels usuaris dels serveis municipals, i tamb assegurar el millor nivell possible de prestaci dels serveis, prioritzant aquells dirigits a minimitzar l'impacte de la crisi en la ciutadania i a facilitar la reactivaci de l'activitat econmica amb especial consideraci als collectius desfavorits o en risc d'exclusi. A ms, es dotar de mitjans de protecci adequats als empleats que presten serveis en modalitat presencial, adaptats a cada lloc de treball en el marc de les ordres, instruccions o recomanacions que dicten les autoritats sanitries. La protecci dels collectius en situaci de risc ser prioritria, es facilitar la conciliaci de la vida familiar i laboral i el teletreball sempre que siga possible, mentre que de manera gradual i progressiva s'ampliar el presencial.

Quant al protocol per a l'obertura al pblic de serveis i activitats municipals, la decisi, excepte raons especials que el justifiquen, no s'aprovar de manera prvia a la publicaci en el Boletn Oficial del Estado de la norma o normes jurdiques que habiliten aquesta obertura en relaci amb les diferents fases del pla de desescalada. A ms, aix no implicar automticament l'obertura de l'activitat o servei, requerint-se en aquest sentit d'acord municipal exprs en cada cas.

Des de prevenci de riscos laborals, a ms, s'avaluaran els riscos de cada centre de treball, dependncia o servei i lloc de treball i es formularan mesures tcniques, organitzatives o d'una altra ndole que resulten precises en matria de seguretat i salut, com poden ser torns, flexibilitzaci d'horaris o limitaci d'aforaments, entre altres. En la mateixa lnia, s'aprovar un procediment de coordinaci d'activitats empresarials, especfic per a aquesta situaci derivada de la covid-19, de manera que es puga garantir que les empreses que presten serveis en centres de treball de l'Ajuntament i els seus organismes dependents, complisquen amb els requisits i exigncies marcats per les autoritats sanitries.

Totes aquestes mesures adeqen al context actual l'abast de les recollides en l'acord de la Junta de Govern Local del 16 de mar, sobre l'organitzaci i ordenaci del personal en el marc del Reial decret 463/2020, de 14 de mar, pel qual es va decretar l'estat d'alarma per la covid-19.
Segueix-nos: