Castell llana el pla dimpuls a la contractaci amb 450.000 euros per al foment de locupaci
Castell llana el pla dimpuls a la contractaci amb 450.000 euros per al foment de locupaci

Puerta destaca que aquesta nova lnia dajudes a locupaci semmarca en el Pla Castell Contracta dotat amb 2,37 milions

udio de Patricia Puerta


L'Ajuntament de Castell ha aprovat aquest dijous, en Junta de Govern Local, la convocatria i bases reguladores per a la concessi d'ajudes del pla per a l'impuls a la contractaci. Aquest pla compta amb una dotaci de 450.000 euros per al foment de l'ocupaci i s'emmarca dins del Pla Castell Contracta de la Regidoria d'Ocupaci pel qual es destinaran 2,37 milions d'euros en ajudes directes a la creaci d'ocupaci i contractaci de persones en situaci de desocupaci en 2020.

La regidora d'Ocupaci, Patricia Puerta, ha explicat que aquesta nova lnia d'impuls a la contractaci s'ha posat en marxa arran de l'emergncia sanitria i social per la covid-19. Hem realitzat un reajustament per a ampliar les ajudes i, aquest dijous, aprovem aquesta nova lnia per 450.000 euros que t com a objectiu donar suport a la recuperaci de l'ocupaci i el desenvolupament socioeconmic de Castell desprs de l'emergncia ocasionada per la crisi per coronavirus i desprs de la declaraci de l'estat d'alarma per part del Govern i la seua repercussi en matria laboral, ha explicat.

El pla d'impuls a la contractaci, la convocatria de la qual s'ha aprovat aquest dijous, se suma a altres tres lnies que integren el Pla Castell Contracta ja convocades i en fase de resoluci per un import total de 140.000 euros. Amb aix, ja haurem destinat quasi 600.000 euros en poltiques per al foment de l'ocupaci des de la declaraci de l'estat d'alarma, ha apuntat. El Pla Castell Contracta ascendeix a un global de 2,37 milions d'euros per a 2020. A ms, Puerta ha recordat que les poltiques de foment de l'ocupaci sn un objectiu transversal de l'Ajuntament i, per aix, s'estan abordant i aprovant plans des d'altres rees per a la reactivaci de les persones autnomes i pimes, i ultimant el pla de resposta econmica i social.

Puerta ha explicat que la lnia aprovada hui es tracta d'un pla especfic d'ajudes dirigides a persones autnomes, microempreses i pimes, per a mantindre i crear llocs de treball desprs de l'emergncia sanitria i social. s necessari abordar les actuacions necessries per a palliar l'inevitable mal causat per aquesta emergncia social, per aix llancem aquesta convocatria per a donar suport a la contractaci de persones autnomes o en entitats d'economia social, microempreses i pimes amb fins a 50 treballadors, ha apuntat.

Aquest programa especial d'ajudes compta amb una lnia de 300.000 euros per a la contractaci laboral (noves contractacions, modificacions amb increments de jornada o renovaci de contracte) amb una duraci mnima de sis mesos, i una altra lnia de 150.000 euros per al Pla de Recuperaci del Talent. Aquest ltim programa es ve desenvolupant per la Regidoria d'Ocupaci de l'Ajuntament de Castell per a ajudes a noves contractacions de professionals qualificats vinculats a la ciutat que estiguen residint fora de la Comunitat Valenciana i a l'estranger i vulguen retornar. En aquest cas, la duraci del contracte ser d'un mnim de 18 mesos.
Segueix-nos: