Castell ofereix ajudes per a pimes i autnoms per a incorporar personal en ERTE per la covid-19
El Pla d'Impuls a la contractaci inclou subvencions per a la incorporaci de personal indefinit o temporal durant sis mesos

udio de Patricia Puerta


L'Ajuntament de Castell, a travs de la Regidoria d'Ocupaci, mant oberta una lnia d'impuls a la contractaci que inclou ajudes per al manteniment del lloc de treball o ampliaci de jornada per a persones incloses en un Expedient de Regulaci d'Ocupaci Temporal (ERTE) desprs de l'emergncia sanitria i social per coronavirus, a ms d'ajudes per a noves contractacions amb una duraci mnima de sis mesos o renovaci de contracte laboral. Les ajudes, compreses en el Pla d'Impuls a la Contractaci del Pla Contracta Castell, sumen un total de 300.000 euros i van dirigides a donar suport a la recuperaci de l'ocupaci i el desenvolupament socioeconmic de Castell.

Es tracta d'una lnia especfica que incorpora la possibilitat de subvencionar a aquelles pimes o persones autnomes que recuperen a personal en situaci de ERTE, tant indefinits com temporals, aix com noves contractacions i ampliaci de jornada.

La regidora d'Ocupaci, Patrcia Puerta, ha destacat que les persones treballadores que s'han vist afectades per ERTE sn una part fonamental del teixit empresarial local, compost en la seua gran majoria per autnoms al costat de les pimes amb plantilles de menys de 50 persones, aix com per entitats de l'economia social, moltes de les quals es van veure obligades a suspendre l'activitat. Considerem necessari abordar les actuacions necessries per a palliar aquesta situaci, per a aix llancem una lnia d'ajudes a la contractaci i foment de l'ocupaci, mitjanant l'articulaci d'un programa especfic d'ajudes als quals tamb poden acollir-se persones incloses en un ERTE, independentment de la seua condici de personal indefinit o temporal, ha explicat Puerta.

Aquesta lnia d'ajudes, aprovada recentment, t el termini de sollicituds obert fins al 30 de setembre d'enguany. Les sollicituds presentades resultaran subvencionables amb una ajuda mxima de 2.950 euros (si s jornada completa) i de 1.375 euros (jornada parcial igual o superior a 20 hores setmanals) per a les noves contractacions realitzades, modificaci contractual amb increment de jornada laboral o renovaci de contracte laboral (incls el manteniment de l's de les persones en ERTE) i amb una duraci mnima de mig any des de la declaraci de l'estat d'alarma per coronavirus, el passat 14 de mar.

Els beneficiaris o beneficiries de les ajudes poden ser persones autnomes, entitats d'economia social, microempreses i pimes amb fins a 50 persones de plantilla i el domicili fiscal de la qual o centre de treball estiga situat a la ciutat de Castell i reunisquen els requisits de les bases, per haver tingut prdues a causa de la crisi sanitria i social per la covid-19. Les bases es poden consultar en aquest enlla de la web municipal.

Aix mateix, les persones interessades poden remetre les seues consultes o dubtes al mail emprendimiento@castello.es o b dirigir-se als telfons del servei d'emprenedoria: 680 458 019, 682 752 484, o al 681 378 603.

Les ajudes, que tenen una quantia total de 300.000 euros, estan incloses en el Pla Contracta Castell pel qual es destinaran 2,37 milions d'euros en ajudes directes a la creaci d'ocupaci i contractaci de persones en situaci de desocupaci en 2020.
Segueix-nos: