Castell impulsa la creaci i manteniment de 167 noves ocupacions dins del Pla Contracta


L'Ajuntament aprova ajudes per 450.000 euros que se sumen a altres per 1,88 milions per a fomentar l'ocupaci i palliar la crisi de la covid-19

udio de Patricia Puerta


L'Ajuntament de Castell, a travs de la Regidoria d'Ocupaci, ha concedit 167 subvencions dins del Pla d'Impuls a la Contractaci, la qual cosa ha suposat la nova contractaci i/o manteniment de l'ocupaci d'altres 167 persones des de la declaraci de l'estat d'alarma per la covid-19. L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha recordat que aquest pla es va posar en marxa de manera extraordinria amb una dotaci de 450.000 euros per al foment de l'ocupaci, una lnia emmarcada dins del Pla de Castell Contracta de 2,37 milions d'euros destinades a ajudes directes per a la creaci d'ocupaci i contractaci de persones en situaci de desocupaci. Aquestes 167 ajudes s'aprovaran en la prxima Junta de Govern Local.

Marco ha destacat la creaci d'aquest pla d'ajudes per a donar suport a la recuperaci de l'ocupaci i el desenvolupament socioeconmic i ajudar a palliar les conseqncies de la crisi sanitria i social per la covid-19. L'alcaldessa ha recalcat que, amb aquestes noves 167 ajudes, es completa el Pla Castell Contracta. Un pla que ha suposat no sols aquestes 167 noves contractacions o manteniment de llocs de treball, tamb la contractaci per l'Ajuntament de 174 persones en situaci d'exclusi social per a la realitzaci d'activitats d'utilitat pblica emmarcades en el programa de Jornals de Vila, tamb dins del Pla Castell Contracta, ha apuntat.

La regidora d'Ocupaci, Patricia Puerta, ha explicat que amb la concessi de les ajudes del Pla d'Impuls a la Contractaci s'hauran destinat ja els 2,37 milions del Pla Contracta. Aquest ltim programa -ha apuntat- es tracta d'un pla especfic d'ajudes dirigides a persones autnomes, microempreses i pimes amb menys de 50 treballadors i treballadores, i que ha sigut aprovat amb l'objectiu de mantindre i crear llocs de treball a Castell i palliar aix les conseqncies que la crisi sanitria i social est tenint sobre l'ocupaci.

Aquest ltim pla comptava amb dues lnies. Una lnia dirigida a la contractaci laboral (per a noves contractacions, modificaci contractual amb increment de jornada o renovaci de contracte, incls el manteniment de l'ocupaci de les persones incloses en un ERTE, amb una duraci mnima de 6 mesos a comptar des del 14 de mar), i una altra lnia de recuperaci del talent (noves contractacions laborals de professionals qualificats vinculats a Castell que resideixen fora de la Comunitat Valenciana o a l'estranger volen retornar). En aquest segon cas, la duraci del contracte s d'un mnim de 18 mesos a jornada completa.

De les 167 ajudes aprovades, dues d'elles sn noves contractacions dins del Pla de Recuperaci del talent i 165 sn ajudes del pla d'impuls a la contractaci que han suposat nous contractes i/o manteniment de l'ocupaci.
Segueix-nos: