Està en: INICI > Joventut > Notícies

Joventut crea una escola de segona oportunitat per a recuperar a joves despenjats del sistema


El regidor José Luis López assegura que l'objectiu és oferir un acompanyament perquè recuperen la il·lusió, les capacitats per a l'aprenentatge i tècniques per a la cerca d'ocupació.

L'Ajuntament de Castelló, a través del regidor de Joventut, José Luis López, ha engegat en el Casal Jove una escola de segona oportunitat amb l'objectiu de recuperar als joves que es queden despenjats del sistema i afavorir d'aquesta forma la seua inserció laboral.

Així ho ha manifestat l'edil, qui ha assegurat que "es tracta d'oferir opcions de formació per a l'ocupació i la tornada educativa que permeten millorar les possibilitats i les condicions d'accés al mercat laboral d'aquest col·lectiu de la població".

López ha explicat que "alguns dels joves que acumulen anys de suspensos i frustració en escoles i instituts acaben perdent-se en itineraris de formació on no compten amb ningú que els orient, els acompanye i els pregunten què necessiten".

D'aquesta manera, "en una escola de segona oportunitat d'accés gratuït, com la qual engeguem a Castelló, pretenem que els joves recuperen la il·lusió, desenvolupen el seu esperit crític i emprenedor, aprenguen tècniques de cerca d'ocupació, a saber estar, comportament i expressió, encaminant tot açò cap a la inserció laboral", ha dit el regidor.

López ha manifestat que aquest projecte és una idea que va sorgir en el viatge de treball realitzat la passada primavera a Chatellerault per a enfortir els llaços d'agermanament entre les dues ciutats. Així doncs, l'escola de segona oportunitat de Castelló estarà gestionada per Creu Roja i incorpora l'esperit del model de la ciutat francesa.

En suma, la iniciativa pretén reforçar les capacitats per a l'aprenentatge de joves en dificultat, posant l'accent principalment en l'acompanyament per a la preparació de les proves lliures per a l'obtenció dels títols de l'ESO i/o accés al Grau Mitjà, així com la motivació vocacional cap a una qualificació tècnic-professional futura.

El col·lectiu destinatari de l'escola de segona oportunitat de Castelló són joves de 16 a 29 anys en situació de desocupació, que van abandonar de forma precoç el procés educatiu o no van acabar l'ensenyament obligatori i estan actualment inscrits en el sistema de garantia juvenil. Per a obtenir més informació poden dirigir-se al Casal Jove del Grau, els dilluns i dimecres en horari de 10:00 a 13:00 hores, cridar al telèfon 964 282 122 o bé escriure un correu electrònic a escuelasegundaoportunidad@castello.es.


Segueix-nos: