Està en: INICI > Joventut > Notícies

Lpez participa en una trobada nacional i europea sobre escoles de segona oportunitat


El fòrum que se celebra a Bilbao servirà per a abordar la problemàtica de l'abandó escolar primerenc i la desocupació juvenil.

El regidor de Joventut, José Luis López, participa a Bilbao en la trobada nacional i europea d'escoles de segona oportunitat, una cita que reuneix a joves i centres educatius, al costat d'administracions públiques, entitats socials i educatives, universitats i empreses.

Aquesta iniciativa es va engegar a Castelló de la ma de Creu Roja fa escassos mesos amb l'objectiu de recuperar als joves que es queden despenjats del sistema i afavorir d'aquesta forma la seua inserció laboral, seguint el model nacional d'escoles de segona oportunitat que hi ha a Espanya.

López ha destacat que la participació de l'Ajuntament de Castelló en aquest fòrum "servirà per a abordar la problemàtica de l'abandó escolar primerenc i la desocupació juvenil", al mateix temps que ha manifestat que "permetrà generar sinergies entre centres de tota Espanya, representants de França i Portugal".

Malgrat la seua breu existència, el regidor té gran confiança en l'escola de segona oportunitat que ha començat a caminar a Castelló. Ha afirmat que "es tracta d'un model innovador, reconegut i recolzat per les institucions públiques que tracta d'oferir opcions de formació per a facilitar les possibilitats a la tornada educativa i les condicions d'accés al mercat laboral dels joves despenjats del sistema".

El col·lectiu destinatari de l'escola de segona oportunitat de Castelló són joves de 16 a 29 anys en situació de desocupació, que van abandonar de forma precoç el procés educatiu o no van acabar l'ensenyament obligatori i estan actualment inscrits en el sistema de garantia juvenil. Per a obtenir més informació poden dirigir-se al Casal *Jove del Grau, els dilluns i dimecres en horari de 10:00 a 13:00 hores, cridar al telèfon 964 282 122 o bé escriure un correu electrònic a escuelasegundaoportunidad@castello.es.


Segueix-nos: