La "Fte des Lumiers' de Li, Juan Armero i Sandra Prez guanyen els IX Premis Moros d'Alqueria


L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, agraeix el treball de promoció internacional i la projecció dels joves talents.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i les regidores de Festes, Sara Va usar, i Cultura, Verònica Ruiz, han presentat al costat del president de Moros d’Alqueria, Santiago Tena, els IX Premis Moros d’Alqueria, un acte que també ha comptat amb la participació dels directors de l'Escola d’Hostaleria, Francisco Pérez, i el del Conservatori Superior de Música, Vicente Campos. El premi ‘Adrián Segura de Gastronomia’ ha recaigut en Sandra Pérez Clemente; el premi de ‘Música per a instrument de banda’ ha sigut para Juan Armero Giménez i, finalment, el premi ‘Cultura i Festes Ciutat de Castelló 2018’ s'ha concedit a la ‘Féte des Lumiers’ (Festes de la Llum) de la ciutat francesa de Lió.

Tena ha recordat que entre les declaracions institucionals de l'IV Congrés Magdalener figura la recuperació de les festes de la llum per a la Magdalena. "Basant-nos en aquesta declaració, enguany Moros d’*Alqueria vol premiar una ciutat que alguna cosa té a veure amb nosaltres, una festa amb una tradició mil·lenària que s'ha convertit en un esdeveniment mundial per a exhibicions de llums creatives, on acudeixen els millors artistes i ofereix a més un laboratori a l'aire lliure per a talents prometedors amb milions de visitants i tot açò mentre es continua respectant la tradició mil·lenària segons la qual la gent decora les seues finestres i balconades amb milers de xicotetes llums".

L'alcaldessa de Castelló ha reconegut la tasca de Moros d’Alqueria "per a projectar les festes i la cultura de la ciutat més enllà del nostre territori i per a difondre el gran talent de la gent de Castelló, especialment dels més joves, en dos àmbits tan essencials com la música i la gastronomia".

La Fundació Moros d’Alqueria celebrarà la gala de lliurament dels premis Moros d’Alqueria 2018 el pròxim 2 de març a les 19:30 hores en el Teatre Principal.


Segueix-nos: