Castell promou nous acords amb Ube


Una delegació japonesa aborda amb representants municipals més accions d'intercanvi cultural, econòmic i social

La delegació japonesa que està visitant Castelló amb motiu del 768 aniversari de la ciutat ha mantingut una reunió de treball amb representants de l'Ajuntament, en la qual han abordat diverses línies d'acció que serviran per a afermar les relacions bilaterals entre Castelló i Ube, segellades amb l'agermanament signat el mes d'abril passat.

En la trobada s'ha incidit en el pla d'intercanvi cultural, econòmic i social acordat en el marc de l'agermanament, amb l'objectiu de promoure nous acords. En matèria gastronòmica, s'han posat sobre la taula les possibilitats de promocionar els productes especials de Ube City com te, sake i kamaboko en la capital, al mateix temps que s'impulsen relacions comercials per a exportar productes de Castelló com l'oli d'oliva verge o el vi, que ja han captat anteriorment l'atenció d'empresaris del sector de l'hostaleria de Ube, i introduir aquests productes en la seua cuina. També s'han abordat les possibilitats de col·laboració en matèria esportiva, de formació i econòmica, que s'aniran definint en pròximes cites.

Aqueixa cooperació entre totes dues ciutats s'ha plasmat durant aquest cap de setmana amb l'espai Descobreix Japó a través del te, que ha sigut visitat per la delegació japonesa i en el qual el xef castellonenc amb estrela Michelin Miguel Barrera ha participat en xarrades sobre els usos del te en la cuina mediterrània i la història del te a Ube, i les seues propietats.

Pròximament, durant els dies 26 i 27 de novembre, Castelló acollirà el Fòrum España-el Japó. La trobada bilateral més important que es realitza entre tots dos països i a la qual assistiran autoritats, empreses i institucions públiques i que es perfila com una de les cites més rellevants de l'any, que donarà impuls a la creació empresarial i a la generació d'ocupació. Durant tres dies, Castelló es convertirà en el pont entre Espanya i el Japó, i totes les empreses tant nacionals com del país nipó tindran l'oportunitat d'establir i consolidar relacions comercials. Els participants podran assistir a conferències d'experts, sessions de treball i visites tècniques.


Segueix-nos: