Ajuntament i Generalitat reforcen les vies de collaboraci per a impulsar infraestructures educatives
Marco i Marzà acorden realitzar un diagnòstic de necessitats amb l'objectiu de millorar l'oferta de Castelló en matèria educativa

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut hui a l'Ajuntament al conseller d'Educació, Vicent Marzà, en el qual ha sigut la primera trobada institucional de tots dos d'aquest mandat. Una reunió en la qual també han estat presents els edils d'Educació, Francesc Mezquita, i d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó, a més del secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler.

La cita ha servit per a "reforçar les sinergies entre totes dues institucions i des de la col·laboració, fer una reflexió conjunta de les necessitats que té Castelló per a posar-les en comú i impulsar les infraestructures que siguen necessàries amb l'objectiu que la ciutat estiga al nivell que mereix i tinga cobertes totes les àrees educatives", segons ha explicat Marco. "Perquè l'educació és la clau que obri totes les portes i volem millorar la vida dels i les castellonenques", ha recalcat la primera *edila. Per a això, s'ha acordat realitzar un diagnòstic de necessitats per a impulsar les infraestructures que precisa la ciutat de Castelló en l'àmbit educatiu.

Segons el conseller Marzà: "És important fer aquest tipus de reunions, que s'emmarquen en la coordinació que fa la Generalitat amb els municipis. Castelló és una de les ciutats més rellevants del nostre territori i era important fer aquest seguiment de les actuacions en matèria d'infraestructures escolars, per a oferir uns serveis educatius com els que es mereix la ciutadania», i ha continuat: «Hem revisat les diferents actuacions delegades ja a través de Edificant, amb més de 15 milions d'euros que estan avançant en la seua tramitació que en breu seran una realitat les diferents obres al respecte, i alhora hem treballat les necessitats d'escolarització a futurs i la planificació urbanística al respecte".

Una altra proposta que ha explicitat el conseller Marzà ha sigut que "després d'haver-lo anunciat al Seminari de Govern del Consell, constituirem els consells territorials del FP, en els quals Castelló formarà part, perquè és una ciutat referent en la Formació Professional. En aquest sentit hem avançat també en les necessitats d'impulsar en un futur un Centre Integrat de Formació Professional nou a la ciutat, que estiga adaptat a les necessitats del teixit productiu de Castelló".

Per a Mesquita, "dibuixar un mapa de necessitats futures quant a infraestructures educatives ens permetrà treballar amb previsió i evitar les manques que ara pateixen certes zones de la ciutat". Per part seua, des del departament d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó ha destacat "l'impuls que s'està donant per a agilitar la tramitació dels projectes d’Edificant per a millorar col·legis de la ciutat".

Millora de les infraestructures escolars de la ciutat de Castelló

Educació de la Generalitat està invertint a la ciutat de Castelló prop de 15,3 milions d'euros a través del pla Edificant per a construir de nou els CEIP Vicent Marçà, Herrero i Sebastián Elcano. Aquestes actuacions del pla Edificant ja estan delegades a l'Ajuntament i per tant compten amb consignació pressupostària assignada per part d'Educació de la Generalitat perquè el consistori adjudique i execute les obres.

En el cas del CEIP Vicent Marçà la inversió ronda els 6,8 milions d'euros i es construirà en la mateixa parcel·la de l'actual escola un nou centre amb dues aules d'Infantil de 2 anys, sis d'Infantil de 3 a 5 anys i 12 de Primària. El CEIP Vicent Herrero se sotmetrà a una rehabilitació integral de les seues tres aules d'Infantil de 3 a 5 anys i les sis de Primària que pressupostada en 3,6 milions d'euros pràcticament suposa comptar amb un centre nou.

En el CEIP Sebastián Elcano la inversió prevista supera els 4,9 milions d'euros. Els treballs comporten la demolició de l'actual centre i la construcció en el mateix solar d'una nova escola amb una aula d'Infantil de 2 anys, tres d'Infantil de 3 a 5 anys, 6 de Primària i un menjador per a 200 alumnes en doble torn.

La inversió del pla Edificant en la capital de la Plana no acaba ací, ja que actualment Educació de la Generalitat treballa amb el consistori per a ampliar les delegacions d'obres en set centres educatius més, cosa que duplicarà les aportacions de la Conselleria per a millorar, reformar, ampliar o construir de nou les infraestructures educatives de Castelló.

Així, ja està molt avançada la delegació d'obres per la demolició i nova construcció del CEIP Mestre Canós, que comptarà amb una unitat d'Infantil de 2 anys, tres d'Infantil de 3 a 5 anys, 6 de Primària i menjador. També s'està treballant en la delegació de les rehabilitacions integrals dels CEIP Sant Agustí, Mestre Armelles, Bisbe Clement, Cervantes i Mestre Arter, així com les rehabilitacions integrals dels IES Juan Bautista Porcar i Vicent Castell.

A totes les obres del pla ‘Edificant’ a la ciutat de Castelló se sumen tres obres educatives de gran envergadura que executarà directament la Conselleria, com és la construcció de nou en una altra parcel·la del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i del Conservatori Professional de Dansa. La Conselleria també està preparant la licitació de l'ampliació del IES Matilde Salvador per a construir quatre aules polivalents, quatre aules tallers i dos laboratoris.


Segueix-nos: