Vint estudiants dels IES Matilde Salvador i Camins guanyen el II premi Europa Transforma Castell
Mes de 150 persones i l’alumnat dels sis instituts participants assisteixen a la cerimònia celebrada en el Teatre del Raval

Vint estudiants dels instituts Matilde Salvador i Caminàs de Castelló -10 de segon de Batxillerat i altres 10 del Grau Superior de Màrqueting i Publicitat, respectivament- s'han alçat aquesta vesprada amb el màxim guardó del concurs Europa Transforma Castelló en una cerimònia que ha tingut lloc aquesta vesprada en el Teatre del Raval de Castelló davant més de 150 persones.

La iniciativa té com a objectiu implicar l'alumnat de la ciutat en la construcció del projecte europeu i "mostrar l'impacte directe i positiu en el dia a dia que té el fet de pertànyer a el", ha destacat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. L'alcaldessa ha recalcat l'augment de participació en aquesta segona edició: set equips de sis instituts, enfront dels dos projectes que van concórrer en 2019.

Els equips guanyadors (un per a la categoria de Batxillerat i una altra per a Formació Professional) podran gaudir d'una estada de tres dies a Brussel·les. Així, la vintena d'estudiants guanyadors de la segona edició podrà conéixer de primera mà el funcionament de les principals institucions comunitàries, la qual cosa es gesta en elles i com el que allí es debat i aprova reverteix en la millora de la qualitat de vida de ciutats com Castelló. Cal recordar que la ciutat ha sigut beneficiària de la major inversió europea de la seua història: 20,2 milions cofinançats al 50% pels fons FEDER i l'ajuntament, que estan transformant els seus carrers, el seu concepte urbà i la vida dels seus habitants gràcies a la dotzena de projectes d'impacte social, ambiental i innovador que materialitzarà fins a 2022 a través de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). Projectes que han reflectit les creacions audiovisuals presentades a concurs.

Adrián, Cristina, Patricia, Julia, Sandra, Sara, Guillem, Miguel Ángel, Alexandra i Felipe, de l'IES Caminàs, han aconseguit l'or en la seua categoria amb una original proposta que, a través d'un viatge en un mitjà sostenible com el patinet, recorre els principals escenaris urbans que estan reforçant el perfil inclusiu i verd de Castelló.

L'equip de Batxillerat de l'IES Matilde Salvador, integrat per Juan Diego, Lorena, Javier, Julián, María, Andrea, Alejandro, Natalia, Andrea i Nerea, ha optat pel format de corresponsalies televisives per a filar aqueix trajecte per la transformació de Castelló gràcies a Europa.

A més del viatge a Brussel·les, les i els guanyadors s'han emportat als seus respectius centres un simbòlic trofeu entregat per l'alcaldessa, Amparo Marco. Es tracta de sengles rèpliques en xicotet format de l'escultura de l'artista Santiago Rebollida instal·lada en l'accés sud de Castelló i que la identifica com una ciutat EDUSI. Aquests xicotets premis exemplifiquen la diversitat natural de la ciutat i el seu compromís amb el medi ambient (estan elaborats amb materials reciclats) i amb les persones que viuen en ella.


Segueix-nos: