Castell inicia la implantaci dun sistema telemtic per a celebrar plens amb garanties de seguretat i participaci poltica
El govern municipal convocar un gran acte de duel pblic i homenatge quan la ciutat recupere la normalitat

L'Ajuntament de Castell implantar un sistema telemtic per a poder celebrar plens municipals amb plenes garanties de seguretat i de participaci poltica i votaci mentre estiguen en vigor les restriccions per l'estat d'alarma davant el coronavirus. El govern municipal, a travs d'Alcaldia, ha donat les instruccions oportunes per a facilitar el desenvolupament de les sessions plenries per via telemtica. La decisi es produeix desprs de la impossibilitat de celebrar el ple de mar en compliment de les limitacions del Reial decret 463/2020 de 14 de mar, pel qual es va declarar l'estat d'alarma, i per a garantir la seguretat del personal municipal.

En aquest sentit, s'ha donat instrucci als serveis tcnics de l'Ajuntament per a iniciar les gestions per a implantar un sistema de comunicaci interactiu que, al mateix temps, atorgue totes les garanties procedimentals que exigeix la llei i garantisca la seguretat tecnolgica, la participaci poltica i la validesa del debat i votaci dels membres de la corporaci municipal.

Cal recordar que aquests serveis tcnics estan en l'actualitat desenvolupant el pla de teletreball que permet mantindre l'activitat institucional durant l'estat d'alarma, per la qual cosa les sessions plenries de la corporaci municipal es convocaran en el moment en el qual els sistemes tecnolgics permeten un desenvolupament del ple amb totes les garanties que exigeix el mxim rgan de participaci poltica municipal.

D'altra banda, des d'Alcaldia s'ha rebutjat la petici del grup municipal popular i collectius com l'associaci Hazteoir.org en la qual reclamaven arriar les banderes del palau municipal perqu onegen a mitja asta per la crisi de la covid-19. Aix, s'ha comunicat que, en aquests moments, en el qual la poblaci continua combatent a la pandmia, les banderes romandran enlaire per a simbolitzar el treball, suport i la tenacitat de tots els sectors i de la ciutadania per a afrontar aquesta emergncia sanitria.

El govern municipal ha comunicat que convocar un gran acte oficial de duel pblic per les vctimes de la pandmia quan la ciutat recupere la normalitat. L'acte servir per a recordar a les vctimes, per tamb per a homenatjar a tot el personal sanitari, d'emergncies i a tots els collectius que estan fent front a la pandmia des dels seus respectius sectors i a la ciutadania per romandre a les seues cases.
Segueix-nos: