Castell autoritza la installaci del 50% de les taules de les terrasses a partir de dem
Els titulars poden demanar l'ampliaci de superfcie i es resoldr sota criteris de compatibilitat d'usos de l'espai i accessibilitat

udio de Jorge Ribes


La Junta de Govern Local extraordinria de l'Ajuntament de Castell celebrada hui ha aprovat l'aixecament de la suspensi de les autoritzacions per a la installaci de taules i cadires per a terrasses en la via pblica, aix com l'aixecament de la suspensi de l'activitat de les terrasses installades sobre la base d'autoritzacions o concessions demanials atorgades pel consistori per a l'explotaci de bars o cafeteries en equipaments o espais de titularitat municipal.

Dem farem un pas ms en la desescalada i la reactivaci econmica i social de Castell amb l'entrada en la Fase 1. Desprs de dos mesos tancades, el sector de l'hostaleria podr reobrir les seues terrasses amb una srie de condicionants que tenen com a objectiu conjugar l'activaci de l'activitat econmica i el gaudi dels usuaris, amb l'establiment de les mesures d'ocupaci de l'espai pblic que permeta el compliment de la seguretat i el distanciament social, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i s de l'Espai Pblic, Jorge Ribes.

Aix, sobre la base de l'acord municipal aconseguit que entrar en vigor a partir de dem, 18 de maig, amb l'entrada de Castell en Fase 1 de la desescalada, i en aplicaci de l'Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, per a la flexibilitzaci de determinades restriccions d'mbit nacional establides desprs de la declaraci de l'estat d'alarma, s'autoritza la installaci del 50% de les taules permeses sobre la base de la corresponent autoritzaci municipal vigent en el moment de la declaraci de l'estat d'alarma (14 de mar).

Es consideren terrasses a l'aire lliure tot espai no cobert o tot espai que no estant cobert estiga envoltat lateralment per un mxim de dues parets, murs o paraments. En tot cas, haur d'assegurar-se que es mant la deguda distncia fsica d'almenys dos metres entre les taules o, en el seu cas, agrupacions de taules. Si per la dimensi de l'espai, en la superfcie originriament autoritzada pel consistori, no s possible la installaci del 50% de les taules permeses en l'autoritzaci, s'haur de reduir el nombre de taules a installar a fi d'adequar-les a l'espai autoritzat.

No obstant aix, s'obri la possibilitat de sollicitar l'ampliaci de superfcie, que es resoldr previs informes corresponents que atendran a, entre altres criteris, les dimensions i caracterstiques de l'espai sollicitat, la necessitat de garantir l'espai suficient per als vianants, la compatibilitat dels diferents usos de les vies pbliques, el compliment de la normativa d'accessibilitat, la convivncia amb el trnsit rodat o facilitar en la mesura que siga possible l'exercici de les activitats econmiques. Tot aix, amb la finalitat de garantitzar la seguretat de les persones i el compliment en tot cas de la normativa obligatria dictada per les autoritats sanitries, ha indicat Ribes. A ms, segons especifica l'acord, en cap cas s'autoritzaran ampliacions que impliquen un nombre de taules i cadires superior a l'incls en l'autoritzaci vigent en data 14 de mar de 2020.

Obertura de cementeris

D'altra banda, a partir de dem tamb s'obriran els dos cementeris de Castell, seguint les directrius de les autoritats sanitries. En tots dos recintes s'han dut a terme treballs de desinfecci i neteja i es permetr l'entrada del 1/3 de l'aforament. La ciutadania ja podr reprendre les gestions administratives i l'horari d'obertura ser l'habitual, de 9.00 a 19.00 hores.
Segueix-nos: