Marco recolza en la FEMP alliberar lestalvi dels ajuntaments per a fer front a la crisi de la covid-19
Marco recolza en la FEMP alliberar lestalvi dels ajuntaments per a fer front a la crisi de la covid-19

La Junta de Govern aprova un document per a la reactivaci social i econmica dels ajuntaments

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, com a membre de la Junta de Govern de la Federaci Espanyola de Municipis i Provncies (FEMP) ha recolzat una iniciativa per a reclamar que els ajuntaments puguen fer s ntegre dels seus romanents i el seu supervit per a fer front a despeses generals i inversions que tenen causa en els efectes de la pandmia de la covid-19, aix com mesures de flexibilitzaci dels impactes que aquest s genere en l'avaluaci dels parmetres d'estabilitat pressupostria, regla de despesa i sostenibilitat financera. Marco ha secundat aix la proposta municipalista per a la reconstrucci econmica i social davant la covid-19 que es va aprovar en la Junta de Govern celebrada aquest divendres de manera telemtica.

Hem aprovat un document amb dos pilars fonamentals per a la reactivaci econmica i social de l'administraci local, ha indicat Marco. L'alcaldessa ha apuntat que, amb aquesta mesura, des de la FEMP insistim en la necessitat que els ajuntaments, que sn l'administraci ms prxima a la ciutadania, puguem fer s dels nostres romanents i del nostre supervit, que es flexibilitze la regla de despesa i que puguem fer front amb garanties a la crisi per coronavirus. D'aquesta forma, amb el document Pilars Locals per a la reactivaci econmica i social de l'administraci local, els ajuntaments solliciten que els estalvis generats en l'mbit local puguen servir de palanca d'acci contra els efectes presents i futurs de la pandmia.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que l'Ajuntament de Castell ja ha aprovat destinar el 20% del seu supervit (quasi 350.000 euros) a despesa social per coronavirus, una mesura aprovada sobre la base dels Reials decrets llei 8/2020 i 11/2020, de 17 i 31 de mar, respectivament, de mesures urgents extraordinries i complementries per a fer front a l'impacte econmic i social de la covid-19. Aquesta normativa permet destinar fins al 20% del supervit pressupostari a finanar despeses corrents i d'inversi en serveis socials i poltiques de promoci social. La proposta aprovada des de la FEMP recull poder fer s ntegre i disposar dels estalvis dels ens locals per a despeses generals i inversions per a afrontar els efectes de la covid-19.

El document aprovat per la Junta de Govern de la FEMP inclou com a segon pilar la petici de creaci d'un Fons d'Impuls per a la Recuperaci Econmica i Social, amb destinaci a totes les Entitats Locals per a ser destinat a la recuperaci social i econmica, aix com un fons de sosteniment del transport pblic collectiu urb que cobrisca el dficit generat durant la crisi per coronavirus.
Segueix-nos: