"Escala a Castell' supera les 13.000 visites en una edici especial i adaptada a la covid-19


Marco destaca l'aposta decidida per l'esdeveniment i posa en valor la presncia de la Nao Victoria en el 500 aniversari de Magallanes

udio d'Amparo Marco


La III edici d'Escala a Castell tancar dem amb ms de 13.000 visites a les dues embarcacions histriques que han participat enguany, la Nao Victoria i el Galen Andaluca, aconseguint ancorar l'esdeveniment mariner a Castell i consolidant una marca prpia en un context complex derivat de la covid-19. L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha fet balan hui d'aquesta edici especial i reduda, acompanyada del secretari autonmic de Turisme, Francesc Colomer, i de la regidora de Turisme, Pilar Escuder. Una valoraci realitzada en el Moll de Costa del Grau, enfront de la Nao Victoria, i a la qual ha seguit un acte en commemoraci del 500 aniversari del descobriment de l'Estret de Magallanes, en el qual ha participat el cnsol honorari de Xile en la Comunitat Valenciana, Leopoldo Lpez, i al qual han acudit una representaci del sector empresarial de la ciutat.

"Hui som ac per a fer balan d'una edici especial d'Escala a Castell, per la qual apostem en un moment molt complicat i que ha servit per a ancorar l'esdeveniment a la nostra ciutat", ha assegurat l'alcaldessa. "Dem a la vesprada salpen de Castell aquests dos navilis histrics, que han rebut des del passat 8 d'octubre, ms de 13.000 visites", ha detallat. "Visites que s'han realitzat seguint un protocol anticovid, que han fet d'aquesta Escala, un esdeveniment segur", ha recordat Marco.

Al costat de les visites, que s'han realitzat prvia reserva en la pgina web de l'esdeveniment (www.escalaacastello.com) per a evitar aglomeracions, aquesta edici ha tingut un impacte en xarxes socials de ms de 78.000 persones aconseguides amb les publicacions, ms de 16.000 reproduccions dels vdeos promocionals, ms de 1.500 visites a la web des de les xarxes socials i ms de 15.000 interaccions amb les publicacions. Quant a l'impacte en la web, ha sigut de ms de 5.000 visites, sent els dies de ms consultes els corresponents al pont del 9 al 12 d'octubre.

"Agrasc des d'ac el gran acolliment que ha tingut aquesta tercera edici entre els qui no han volgut perdre l'oportunitat de visitar aquestes dues naus histriques, la Nao Victoria i el Galen Andaluca, i agrasc el suport i la collaboraci any rere any de Turisme Comunitat Valenciana, PortCastell, la Fundaci Nao Victoria i el Real Club Nutic de Castell, entre altres, per a ajudar-nos a consolidar aquest esdeveniment de referncia turstica", ha dit Marco.

En la seua intervenci, el secretari autonmic de Turisme, ha posat en valor l'organitzaci d'aquest esdeveniment i ha anunciat que Castell podr continuar comptant amb l'ajuda de la Generalitat per a l'edici del 2021.

500 aniversari del descobriment de l'Estret de Magallanes

Desprs del balan de l'edici, s'ha realitzat l'acte en commemoraci del 500 aniversari del descobriment de l'Estret de Magallanes, que ha acabat amb l'hissat de la bandera xilena en la Nao Victoria, que s'ha sumat aix a la bandera espanyola que ja onejava en el navili.

"El descobriment de l'Estret de Magallanes va suposar una fita en el comer entre continents. El 21 d'octubre de 1520, un dia com hui de fa 500 anys, i desprs d'haver superat tot tipus d'adversitats, la tenacitat, la perseverana, l'esperit de superaci i el treball en equip va fer realitat el que molts pensaven que era un somni", ha explicat l'alcaldessa.

"Hui s'est celebrant el descobriment en moltes ciutats espanyoles, dins dels actes commemoratius del 500 aniversari, per noms hi ha en el mn una rplica exacta del vaixell que, capitanejat per Juan Sebastin Elcano, va protagonitzar aquella gesta i desprs va ser capa de repetir aquesta volta al mn. Aquell vaixell, que va ser l'nic que va arribar al final de la missi, s la Nao Victoria, i la tenim ac, a Castell", ha recalcat.

A ms, Marco ha avanat que ja sest treballant perqu el vaixell Juan Sebastin Elcano puga participar en Escala a Castell del 2022 (any en qu se celebrar la culminaci de la volta al mn, que va concloure el 8 de setembre de 1522) i ha aprofitat la presncia del cnsol honorari de Xile en la Comunitat per a instar-li a intercedir perqu puga ser present tamb a Castell, en 2022, el vaixell Esmeralda, de bandera xilena.

Un comproms que ha adquirit el cnsol, qui ha destacat la importncia del descobriment de l'Estret de Magallanes durant la seua intervenci, posant en valor l'organitzaci d'Escala a Castell i la seua contribuci al coneixement de la histria i a la difusi d'aquesta.
Segueix-nos: