Castell atorga un mili d'euros en ajudes al comer i l'hostaleria per a palliar els efectes de la covid-19


L'Ajuntament concedeix 851 subvencions en una nova lnia per a fer front a l'efecte de l'emergncia sanitria i social

L'Ajuntament de Castell ha aprovat la concessi de subvencions per valor d'un mili d'euros al comer minorista, persones autnomes, microempreses i petites empreses titulars de comeros, bars, cafeteries, restaurants i locals d'oci nocturn de Castell per a palliar els efectes de la crisi de la covid-19. Es tracta de la nova lnia d'ajudes posada en marxa pel govern municipal dirigida a sectors que s'han vist perjudicats per la pandmia i les mesures de seguretat per a contindre el virus.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha destacat que s'han concedit un total de 851 ajudes fins a esgotar el pressupost. No obstant aix, ha recordat que es tracta d'una lnia oberta i que s'ampliar per a arribar a ms comerciants i hostalers. Marco ha explicat que en temps rcord s'han gestionat ms de mil sollicituds i hem concedit ja 851 ajudes. Treballem per a minimitzar els efectes de la covid-19 en el nostre teixit empresarial local, format fonamentalment per pimes i persones autnomes, i aquest mili s una bona mostra d'aix, ha manifestat.

Per part seua, l'edil d'Innovaci Comercial, David Donate, ha explicat que de les ajudes concedides, el 29,6% han sigut per a l'hostaleria (bars, cafeteries i restaurants), el 0,82% per a l'oci nocturn (pubs, discoteques i sales de ball), el 18,33% per al comer minorista (txtil, calat, parament, etc.) i el 51,23% restant per a altres xicotets negocis com, per exemple, acadmies, gestories, autoescoles o salons de bellesa, entre altres. Cal recordar que la concessi d'ajudes s'ha realitzat en en rgim de concurrncia competitiva, establint-se com a criteri de valoraci la data i hora d'entrada de la sollicitud, reunint la totalitat de requisits i documentaci requerida en la convocatria, prioritzant les que siguen per tancament total de l'activitat.

Hem reorientat la despesa en un moment complicat com aquest per a afrontar una nova situaci sobrevinguda com la pandmia, amb aquestes ajudes, l'ajuntament vol ser motor de la reactivaci econmica de Castell desprs de l'emergncia sanitria i social, ha manifestat Donate.

Aquesta nova lnia d'ajudes posada en marxa a la fi de setembre, s'ha destinat a titulars de negocis i empreses de comer, restauraci i oci nocturn que van tancar durant el perode d'estat d'alarma o que van tindre un descens en la facturaci d'almenys entre un 50% i un 75%; i d'un 25% a un 49,9% respecte a la facturaci dels sis mesos anteriors a la declaraci de l'estat d'alarma per la covid-19.

La quantia de les ajudes s de 1.200 euros en cas de tancament total de l'activitat i quan les prdues han sigut superiors al 75%; de 600 euros per a l'obertura amb prdues entre el 50% i el 75%; i de 300 euros quan les prdues se situen entre el 25% i el 49,9%.
Segueix-nos: