Castell aprova el projecte per a reformar el Cam la Ratlla i millorar la seguretat viria


Marco destaca les clusules socials per a la subcontractaci de part de l'obra amb microempreses, autnoms i pimes

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castell ha aprovat hui el projecte d'execuci de millora en el Cam la Ratlla, amb un pressupost d'1.270.500 euros i un termini d'execuci de 10 mesos, aix com l'expedient de contractaci de les obres. S'inicia aix el procediment d'adjudicaci de l'actuaci cofinanada amb fons europeus, inclosa en el programa d'ajudes a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de creixement sostenible 2014-2020.

Avancem aix en l'execuci d'un projecte que ens permetr atendre una reivindicaci histrica i millorar el Cam la Ratlla, dotant-lo de ms seguretat, amb millores en la calada i el carril bici existent i afegint un carril de vianants, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. A ms, s'incorporar ms arbrat i zona verda i s'adequar i consolidar la squia, ha especificat la primera *edila.

El plec de prescripcions administratives que regulen aquesta contractaci inclou una condici especial d'execuci de carcter social per a fomentar la recuperaci del teixit econmic i productiu local, que s la subcontractaci d'un 30% del pressupost d'execuci material de l'obra (al qual se li aplicar el percentatge de baixa oferit pel licitador que resulte contractista) amb microempreses, autnoms i pimes.

Una clusula que s'incorpora a les contractacions sobre la base dels acords per la Junta de Govern Local del passat 7 de maig, amb la finalitat de palliar les previsibles dificultats econmiques arran de la pandmia del coronavirus per a recolzar el mercat laboral i teixit empresarial de la ciutat i contribuir a l'impuls d'aquest. Clusules socials com aquesta que s'introdueixen en la reforma del Cam la Ratlla ens permeten diversificar la contractaci pblica i generar llocs de treball, ajudant aix a autnoms, pimes i micropimes, que sn sectors que estan patint especialment l'impacte de la crisi sanitria, ha destacat l'alcaldessa.

La zona d'actuaci abasta una longitud de 1,77 quilmetres i una superfcie total de 16.816 metres quadrats del Cam la Ratlla, concretament en el tram situat entre el Cam Serradal i la rotonda de la CV-149. El projecte, amb un termini d'execuci de 10 mesos a comptar a partir de l'inici d'obres que est encara per determinar, permetr separar el carril bici de la via de circulaci de doble sentit, mitjanant un parterre vegetal. I en el costat extrem es collocar una zona de trnsit per als vianants i una banda de senyalitzaci. Amb aix es pretn realitzar dues zones segures, una per a bicicletes i una altra per a vianants, degudament separades de la calada i senyalitzades.

D'altra banda, aquesta obra permetr reduir almenys en un 5% les emissions de CO2 respecte a la situaci de partida abans d'executar-la, complint aix un dels requisits dels projectes presentats a la concessi directa de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni, en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020, segons es detalla des de l'Oficina de Planificaci i Projecci Econmica de l'Ajuntament.
Segueix-nos: