Marco demana a la ministra de Turisme que "Escala a Castell' siga declarat d'Excepcional Inters


L'alcaldessa defensa així l'aplicació d'incentius fiscals a les empreses que col·laboren en l'esdeveniment turístic de referència

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut hui a l'Ajuntament a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en una visita durant la qual Marco ha posat en valor Escala a Castelló i li ha traslladat a la ministra la petició que siga declarat Esdeveniment d'Excepcional Interés Públic (AEIP). Una declaració que permetria l'aplicació d'incentius fiscals per a les empreses que col·laboren tal com s'ha fet en altres grans esdeveniments d'àmbit nacional.

"Escala a Castelló s'ha convertit en tres anys en un dels festivals mariners de referència del Mediterrani, situant a Castelló en el mapa del turisme internacional. Ara, en un context de pandèmia que ja va obligar a reduir i adaptar l'última edició, considere que hem de fer un esforç extraordinari des de totes les institucions per a impulsar totes aquelles mesures que ajuden a consolidar l'esdeveniment que tants beneficis reporta a la ciutat", ha explicat l'alcaldessa Marco. "Per això, demane el suport del Govern perquè Escala a Castelló es declare Esdeveniment d'Excepcional Interés, per a poder comptar amb tots els beneficis que això suposa, facilitant així la col·laboració d'empreses en l'esdeveniment que en 2019, després de l'èxit de la primera edició, va aconseguir comptar amb el patrocini de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO", ha recalcat.

També en matèria turística, l'alcaldessa ha posat l'accent en el treball realitzat per l'Ajuntament per a situar a Castelló en la gira d'artistes nacionals i internacionals amb iniciatives com Mar de Sons i Mar d’Humor que es va celebrar al Grau. Un nou cicle de concerts i d'humor que va contribuir a dinamitzar la ciutat durant l'atípic passat estiu. En aquest sentit, Marco ha indicat que es continuarà treballant en aquesta línia.

D'altra banda, Marco ha aprofitat la visita de la ministra per a reivindicar l'ús de la ceràmica en les obres públiques com a mostra de suport a una de les indústries capdavanteres de la província, generadora d'ocupació i inversions. Així, ha subratllat les accions de l'equip de govern per promoure els usos urbans de la ceràmica amb l'ús del taulell en diverses obres de la ciutat, com en la xarxa de banys públics, en panells d'ús de desfibril·ladors, en bancs i en altres projectes com el Palau de la Festa, entre altres.

Durant la visita, han acompanyat a l'alcaldessa i a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme; el president de la Diputació, José Martí; i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten. Maroto ha deixat record del seu pas per l'Ajuntament i ha signat en el llibre d'honor.


Segueix-nos: