Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell millora la seguretat viria al carrer Joan d'ustria amb reductors de velocitat
Mobilitat Sostenible impulsa la instal·lació de passos de vianants elevats i la rebaixa de la velocitat en aquesta zona del Grau

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat l'execució de reductors de velocitat al carrer Joan d'Àustria del Grau. En concret, s'han creat tres passos de vianants elevats i s'ha retallat la velocitat límit, que passa de 40 km/h a 30 km/h. L'obra transcorrerà en un termini d'execució màxim de dues setmanes i disposa d'un pressupost total de 48.357,63 euros.

La regidoria de Mobilitat Sostenible encapçalada per Jorge Ribes respon així a les necessitats de seguretat viària de la zona i a l'excés de velocitat registrat en ella. Ribes ha valorat l'actuació com un pas més en la millora de la convivència entre vianants i automòbils. «Es tracta d'una àrea amb molt de trànsit tant rodat com a peu i reduir la velocitat de circulació facilitarà la seua coexistència», ha explicat. L'edil ha incidit en què els temps d'execució s'han reduït al màxim per a garantir que es reprenga el trànsit amb normalitat al més prompte possible.

El projecte ha actuat en diferents punts del carrer Joan d'Àustria. En concret, s'han elevat els passos de vianants existents a l'altura dels números 17 i 81. L'execució del primer ha suposat una inversió de 17.386,14 euros, mentre que el segon ha requerit de 15.811,41 euros. Així mateix, s'ha creat un nou pas elevat en el número 49, on també s'ha retirat la tanca d'acer ancorada al paviment. Aquest últim ha comptat amb un pressupost de 14.839,45 euros.

Com a complement als passos de vianants elevats, Mobilitat Sostenible ha reduït la velocitat en tot el tram de Joan d'Àustria. El límit per a circular per la via s'ha establit en 30 km/h en lloc dels 40 km/h anteriors. En conseqüència, s'han realitzat els canvis pertinents en la senyalització vertical del tram amb un cost total de 320,03 euros.

Totes dues mesures han contribuït a atallar la problemàtica d'excés de velocitat de la zona i se cenyeixen al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària de Castelló.


Segueix-nos: