Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell obt els fons europeus per a la millora de l'avinguda Lled i activa el procs de participaci que definir el projecte


L'alcaldessa assenyala que el finanament permetr "continuar avanant en la transformaci d'un Castell ms sostenible i amable"

L'Ajuntament de Castell ha obtingut els fons europeus per a la millora urbana i ambiental de l'avinguda Lled, pressupostada en 3,41 milions d'euros i que va ser presentat a la convocatria de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020. El consistori, una vegada aconseguits els fons per al seu cofinanament a travs de l'Oficina de Planificaci i Projecci Econmica, iniciar en prxims dies el procs de participaci ciutadana que definir el futur projecte de millora urbana i ambiental de l'avinguda.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha destacat aquesta nova obtenci de fons europeus "per a poder continuar avanant en la transformaci de la ciutat cap a un lloc ms sostenible i amable per a les persones". "Europa s una finestra d'oportunitat per a Castell i ara, amb aquesta nova injecci de fons Feder, iniciarem un procs amb el qual comptarem amb els vens i venes, aix com diferents agents socials, per a, entre tots i totes, definir el projecte".

Aquest procs de participaci, per al qual s'ha establit una metodologia i un cronograma que es desenvolupar en un perode aproximat de quatre mesos, servir per a recollir les idees i propostes que expresse la ciutadania per a incorporar-los en la redacci de l'avantprojecte.

El projecte resultant d'aquest treball ser la culminaci d'una idea que ja es contemplava en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) redactat per l'Ajuntament l'any 2007 que va incloure l'actuaci de itinerari per als vianants accs centre en avinguda Lled i que ha sigut posteriorment desenvolupat i recollit en una memria descriptiva per a poder sollicitar fons europeus per a la seua execuci. El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha recordat que "s ara, una vegada confirmada la concessi del finanament europeu, quan s'iniciar aquest procs participatiu i collaboratiu que conduir a la definici d'un avantprojecte per a l'actuaci urbana de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista d'aquesta avinguda".

L'alcaldessa ha assenyalat que, amb aquesta confirmaci de nous fons europeus, "Castell capta noves inversions per a projectes estratgics per a la ciutat, amb criteris d'innovaci, eficincia energtica, sostenibilitat i accessibilitat". La Uni Europea, a travs del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), finanar al 50% la millora de l'avinguda Lled pressupostada per 3,41 milions, per la qual cosa la ciutat rebr una injecci de 1,7 milions.

Marco ha recalcat la importncia dels fons europeus per a impulsar projectes com els inclosos en l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible (Edusi) amb projectes per 20,2 milions en l'horitz 2018-2022 cofinanats entre l'Ajuntament i els fons Feder.
Segueix-nos: