Castell elabora el Pla Contracta que destinar 2,37 milions per a fomentar locupaci en 2020
El pla inclou una nova lnia d'ajudes destinada especficament a autnoms, microempreses i pimes de Castell

udio de Patricia Puerta


L'Ajuntament de Castell, a travs de la Regidoria d'Ocupaci, ha desenvolupat el Pla Castell Contracta, un pla pel qual es destinaran 2,37 milions d'euros a ajudes directes per a la creaci d'ocupaci i contractaci de persones desocupades. Aquest pla comptar a ms amb una nova lnia d'ajudes que anir destinada especficament a autnoms, microempreses i pimes per al manteniment de l'ocupaci a Castell. A ella se sumen altres tres lnies de suport i un pla de contractaci municipal dotat amb 1,78 milions.

La regidora d'Ocupaci, Patricia Puerta, ha destacat que l'aprovaci de l'estat d'alarma i les consegents mesures excepcionals aplicades sobre l'ocupaci i sectors empresarials ha derivat inevitablement en la caiguda de l'activitat en tots els sectors que pot comportar aix mateix un futur augment de la desocupaci. Estem vivint un escenari crtic i inesperat a nivell global i, des de l'Ajuntament de Castell, posarem en marxa un pla especfic per al foment de la contractaci de persones en situaci de desocupaci, ha indicat Puerta.

Puerta ha explicat que el Pla Castell Contracta estar dotat de 2.376.170 euros i aglutina tots els recursos que es destinaran a la recuperaci del teixit productiu local i, principalment, a la contractaci de persones sense ocupaci. En total, el pla compta amb quatre lnies d'ajudes per concurrncia competitiva i un programa de contractaci municipal.

Entre les principals novetats, destaca la posada en marxa d'una nova lnia d'ajudes que estaran encaminades a fer costat a persones autnomes, microempreses i pimes. L'rea d'Ocupaci i Emprenedoria destinar 450.000 euros en aquesta nova lnia que estar nicament dirigida a la contractaci de persones en desocupaci i manteniment de llocs de treball. Oferim aix un suport financer per a palliar els efectes de la crisi per la covid-19, ajudant al manteniment i creaci de llocs en les petites empreses, ha apuntat Puerta.

El pla tamb compta amb 140.000 euros destinats a projectes de creaci i consolidaci d'empreses per a donar suport a iniciatives emprenedores de persones autnomes i entitats, a projectes d'innovaci social i a projectes d'ocupaci amb especial mfasi en collectius de persones en situaci de vulnerabilitat social.

Quant al pla de contractaci municipal, l'Ajuntament destinar 1,78 milions per al programa Jornals de Vila.
Segueix-nos: