LAjuntament de Castell i Escola Valenciana fan una crida al voluntariat per a conversar en valenci
La iniciativa permetr els participants contactar mitjanant la xarxa i practicar la llengua des de casa

La Regidoria de Plurilingisme i Foment del Valenci i Escola Valenciana posen en marxa el voluntariat lingstic en lnia. Aquesta ser una iniciativa perqu totes aquelles persones interessades a aprendre i millorar lexpressi oral en la nostra llengua puguen fer-ho sense eixir de casa, com ha explicat l'edil responsable de lrea a l'Ajuntament de Castell, Francesc Mezquita.

Hi haur un total de 30 parelles lingstiques que faran trobades virtuals per a fomentar l's i l'aprenentatge de la llengua, amb l'atenci personalitzada a cada parella lingstica i l'entrega de materials didctics. Escola Valenciana ha preparat recursos per a ajudar a les persones usuries a emprar eines de comunicaci digital i aprofitar el seu temps de confinament per a gaudir de converses que els permeten practicar el valenci.

El programa, que enguany celebra el seu 15 aniversari, implica de forma activa a ms de 30 municipis del Pas Valenci i al llarg de la seua histria ha ajudat a ms de 20.000 persones a ficar-se en contacte per a parlar valenci. Per a Mezquita, "aquesta iniciativa arriba en un moment en qu moltes persones agrairan establir noves relacions socials, enriquir la seua rutina i marcar-se nous objectius. s per aix que el regidor celebra que Castell puga mantenir aquesta proposta i consolidar-se com una de les ciutats ms veteranes en matria dorganitzaci del Voluntariat.

En aquesta mateixa lnia, el coordinador del programa, Vicent Font, ha manifestat que Castell s un exemple de cooperaci i estima per la llengua, i aix ho entn el seu Ajuntament, collaborant activament amb Escola Valenciana en la promoci de la nostra llengua. Per la seua part, Natxo Badenes, president dEscola Valenciana i ve de Castell, ha destacat la gran qualitat de les relacions entre les associacions de promoci del valenci i la regidoria de Plurilingisme i Foment del Valenci de la capital de la Plana Alta. Any rere any, Castell supera el nombre de persones voluntries i aprenentes inscrites, sent una de les ciutats amb major taxa de participaci i ndex dxit. LAjuntament s un exemple de bones prctiques de facilitat a lhora de treballar, demostrant el comproms amb la nostra llengua, ha assegurat.

Inscripci gratuta fins al 10 de maig

Les persones interessades a participar podran inscriure's de manera gratuta com voluntries o aprenents mitjanant el formulari que romandr obert des d'avui, 29 dabril, i fins el 10 de maig. La documentaci estar disponible al perfil de Facebook del Departament de Plurilingisme de Castell i al dEscola Valenciana.
Segueix-nos: