Castell ret homenatge al Conciertazo a travs de quatre sessions de msica clssica per a xiquets
Més de 3.500 escolars participaran en els recitals on acompanyaran als músics amb coreografies i ritmes.

L'Ajuntament de Castelló i la Banda Municipal de Música han preparat un emotiu i entretingut homenatge al creador del Conciertazo, el clàssic programa de televisió a través del qual Fernando Argenta acostava la música als més xicotets.

L'homenatge consisteix en un total de quatre concerts especials, que comencen avui i que se celebraran demà dia 20 i també els pròxims 26 i 27 de gener, on més de 3.500 xiquets i mestres de 21 col•legis de Castelló podran gaudir d'un original concert de música clàssica coneguda des del romanticisme fins avui. Els concerts es faran al Palau de la Festa.

En els concerts participarà la companyia Splai Castelló, que faran visible i recrearan l'escenografia de les peces que s'interpreten per part de la Banda Municipal perquè els xiquets i xiquetes interactuen amb els músics acompanyant tant en la coreografia com en els ritmes.

El concert té, sens dubte, un rerefons educatiu en el qual s'ensenyarà als més xicotets a apreciar la música clàssica a través del joc i a fer-los veure que aquest estil de música també pot ser divertit.

Les peces que la Banda Municipal interpretarà seran: ‘El vuelo del moscardón’, ‘Guillermo Tell’, ‘Harry Potter’, ‘El Libro de la Selva’, ‘El Cascanueces’, ‘Can-can’ de Orfeo en los Infiernos, ‘Tris-tras Polka’ y ‘Marcha Radetzky’..

Serà un recorregut per les melodies clàssiques que els més xicotets reconeixeran en un sentit homenatge a Fernando Argenta, qui va ser capaç d'acostar la música clàssica als xiquets amb concerts molt originals a través de la televisió. El concert estarà ple d'animació, projeccions, sorpreses, música, ritme i riures per a acabar amb un Visca la Música!, crit de guerra del propi Argenta.

Cal destacar que la Banda Municipal de Castelló està des del passat mes de desembre bolcada en la programació per als més xicotets, amb la seua participació en la Cavalcada dels Reis Mags, amb el Concert especial de Reixos del passat 3 de gener, amb el Concert de Nadales que va realitzar en la Plaça Major en Nadal i, ara, amb aquest homenatge al Conciertazo.Segueix-nos: