Observacions del cel

L'home duu observant el cel des del principi dels seus dies. Açò ens ha portat a comprendre'ns millor a nosaltres mateixos i al nostre entorn. Amb  aquestes observacions el Planetari vol acostar a l'aficionat i al visitant el nostre univers més proper, així com la història que ens ha portat fins als nostres dies.

Per a veure més enllà de la nostra Terra necessitem un cel net de núvols i amb la mínima contaminació lluminosa possible. Les observacions programades pel Planetari tenen lloc a l'esplanada de davant de l'edifici, per la qual cosa no podem evitar la contaminació lluminosa del port i de la ciutat. Però encara és més difícil evitar que en algunes ocasions la meteorologia ens interrompa o ens lleve la possibilitat de fer una observació.

  • OBSERVACIONS SOLARS

L'any 2022 vam començar una sèrie d'observacions solars que realitzem l'últim dissabte de cada mes. Per a això utilitzem tant l'observació directa amb el nostre nou telescopi solar i els seus filtres especialment dedicats a l'observació segura com l'observació indirecta amb la imatge projectada sobre pantalla.

L'activitat es realitza en 2 torns (a les 11:30 i a les 12:30 h) amb 15 participants en cadascun d'aquests. No hi ha limitacions per edat. Habitualment cal inscriure's prèviament via web a través dels enllaços que apareixen en la secció de Tallers i Planetallers.

  • OBSERVACIONS NOCTURNES D'ESTIU

Com ja és tradició, els dimecres dels mesos de juliol i agost fem observacions nocturnes obertes al públic des de les 22:30 h fins a les 00:30 h. No cal fer inscripció prèvia, només vindre.

Ací teniu els planisferis que anem a utilitzar per a reconéixer el cel de cada dia. Hem generat PDFs amb el cel dels dimecres, dia de l'observació, a les 23:30h desde la nostra posició.