27/03/2023

Els grups guanyadors del certamen visiten la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les i coneixeran també el Parlament i la Comissió Europea

Els alumnes guanyadors de l'última edició del concurs Europa Transforma Castelló, del centre Mare Vedruna Sagrat Cor i de l'IES Politècnic, de segon de Batxillerat i del Grau Superior d'Automatització i Robòtica industrial, han iniciat hui el seu viatge d'estudis a Brussel·les amb la visita a la seu de la Delegació de la Comunitat Valenciana, on han assistit a una xarrada tècnica de presentació sobre l'organització, el funcionament i les característiques de les institucions europees. “Aquest viatge d'estudis està servint per a millorar el coneixement de la Unió Europea entre la joventut de Castelló, desenvolupar i promoure la presa de consciència de la ciutadania europea i que coneguen l'impacte que tenen a la ciutat els fons europeus”, ha destacat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Així mateix, Marco ha posat en valor el concurs Europa Transforma Castelló, “que en les seues tres edicions ha brindant l'oportunitat a joves estudiants de la ciutat de conéixer de primera mà el funcionament de la Comissió Europea i de la resta d'institucions de la Unió Europea”.

L'alcaldessa, per part seua, s'ha reunit amb el Conseller de la Representació Permanent d'Espanya a la UE (REPER), Vicente Salvador, i amb la coordinadora de la delegació de la Comunitat Valenciana, Leticia Casañ, amb els qui ha compartit, entre altres qüestions, la importància de la connexió ferroviària a través del corredor mediterrani, una infraestructura estratègica per a Castelló i per a la Comunitat.

D'altra banda, Marco exposarà demà en el Parlament Europeu la repercussió dels fons europeus per a la transformació de la ciutat. “Castelló s'està transformant de la mà d'Europa amb l'impuls de projectes estratègics per valor de 75 milions d'euros que ens permeten avançar en una ciutat més innovadora, sostenible i inclusiva, dignificant espais públics, reduint la petjada de carboni i dotant de millors serveis a la nostra ciutat”, ha ressaltat. A més, en la jornada de demà l'alcaldessa té previst mantindre reunions de treball amb la representant de la Direcció General per a la Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, Valentina Corsetti, i amb l'eurodiputat Domènec Ruiz, impulsor de la iniciativa Construir Europa amb les autoritats locals.