16/04/2023

El Real Club Nàutic acull el lliurament de diplomes dels i les xiquetes participants en els cursos de baptisme de mar

El Grau de Castelló encara aquest diumenge la recta final de la sisena edició d'Escala a Castelló, el festival de tradicions marineres que finalitzarà demà dilluns després de cinc dies d'activitats destinades al turisme familiar. La d'aquest diumenge ha sigut una jornada participativa protagonitzada per una nova celebració de justes marineres que, en aquesta ocasió, estava pensada per a la participació de la ciutadania que ha volgut viure aquesta experiència en primera persona. Així mateix, aquest diumenge han continuat les visites a les onze embarcacions atracades amb motiu de la celebració d'aquest esdeveniment.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit a aquesta quarta jornada d'Escala a Castelló durant la qual s'han repartit també els diplomes als i les xiquetes que han participat enguany en una nova edició dels baptismes de mar impulsats pel consistori en col·laboració amb el Real Club Nàutic de Castelló. Una iniciativa dirigida a l'alumnat de 3r, 4t, 5é i 6é de Primària dels col·legis públics i concertats de la ciutat per a fomentar la pràctica d'activitats esportives de caràcter marítim.

Marco ha agraït la participació de tots els xiquets i xiquetes que han realitzat aquestes activitats durant aquest curs i ha destacat “el potencial marítim de Castelló per a inculcar entre els més xicotets els esports nàutics i la passió per la mar”.

Cal recordar que els baptismes de mar es programen al llarg de l'any per a desenvolupar el gust i motivació per les activitats esportives entre els i les escolars de la ciutat, valorant els efectes positius que té per a la salut i la qualitat de vida; participar en activitats esportives col·lectives en un medi natural; fomentar un correcte i respectuós ús del medi ambient, que faça possible la conservació dels ecosistemes marins; i popularitzar els esports nàutics de vela lleugera i piragua.

L'alcaldessa també ha fet lliurament aquest diumenge de les mètopes als capitans de les embarcacions atracades en els molls de Costa i de Llevant amb motiu de la VI edició d'Escala a Castelló, en reconeixement a la seua participació en l'esdeveniment mariner.

Protagonisme de la gaiata
D'altra banda, en aquesta edició d'Escala a Castelló s'ha volgut també donar protagonisme a la gaiata, monument emblemàtic de les festes de la ciutat. Així, s'ha instal·lat en la plaça Sète la gaiata 12 del Grau, envoltada d'un jardí efímer amb motius mariners.

La sisena edició d'Escala a Castelló posarà fi demà amb l'última jornada de visita a les instal·lacions (podran visitar-se en horari de 10.00 a 13.30 hores), així com amb la celebració d'activitats com a concerts, visites teatralitzades, batukades i actuació de circ, entre altres activitats.