17/09/2023

El projecte de Modernització sostenible i accessible dels comerços i mercats de Castelló ha fet un pas avant amb la reunió de coordinació dels diferents departaments implicats. Una trobada fonamental perquè, com assenyala l'alcaldessa, Begoña Carrasco, “integra a les àrees de Comerç, Modernització i Patrimoni i Contractació, per la qual cosa és bàsic treballar compassats per a gestionar aquesta inversió, que sumarà un total de 2,4 milions d'euros, dels quals 1,9 milions són procedents dels Next Generation Eu i 500.000 euros de les arques municipals”.


“Aquest pla compta amb l'aprovació dels comerciants, amb els qui ens hem reunit i les peticions dels quals hem incorporat, tal com ens vam comprometre”, recorda la primera edil i afig que “l'actualització dels negocis de proximitat és una peça fonamental perquè el cor de la capital torne a bategar”. “Les nostres botigues i els nostres mercats sempre han sigut un referent de qualitat i tracte però han d'adaptar-se als nous temps i acostar la seua oferta als clients estiguen on estiguen”, indica.


Per això, aquest projecte incorpora la instal·lació de taquilles refrigerades en el Mercat Central, el de Sant Antoni, pàrquings i en diferents zones del nucli urbà perquè puguen competir de tu a tu amb les grans superfícies i les plataformes. Però, a més, com ha avançat la primera edil, també suposa una aposta per l'accessibilitat. “Volem viure en un Castelló de tots i per a tots i, per a això, l'adaptació de les infraestructures i els edificis públics és bàsica. Conscients d'això, en una actuació de tal magnitud no podia faltar la inversió en aquest aspecte, per la qual cosa es millorarà l'accessibilitat al conjunt del Mercat Central i a cada lloc de venda per a les persones amb alguna situació de discapacitat auditiva o visual”, ha avançat.


L'alcaldessa considera que “una major resilencia dels comerços locals contribuirà al fet que existisquen treballs de més qualitat i qualificació, millorant així la cohesió social de la població i promovent l'atracció i el relleu generacional”. I recorda que “quasi un 17% dels assalariats de Castelló es dedica a aquest sector, per la qual cosa són una important font de creació d'ocupació”.

Al costat de l'alcaldessa i els tècnics municipals, en la trobada han participat els regidors de Comerç, Alberto Vidal; Modernització, Paco Cabañero; i Patrimoni i Contractació, Vicent Sales. El projecte ‘Modernització sostenible i accessible dels comerços de Castelló de la Plana’, executat per l'Ajuntament de Castelló, és una iniciativa del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme , en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.