19/05/2024

19 de maig de 2024.- La ciutat de Castelló ha estat molt present durant tot el cap de setmana en la Plaça del Pilar, en ple cor de Saragossa, en la seua iniciativa de promoció turística. Una promoció de la capital de la Plana que va tindre també el dissabte com a protagonistes a l'alcaldessa Begoña Carrasco, a les regidores de Turisme, Arantxa Miralles, la de Festes, Noelia Selma i a una delegació de la Junta de Festes, amb les Reines i representants de les 19 comissions de sector, així com la Banda Municipal de Castelló.

Des del Patronat Municipal i la regidoria de Turisme i la Junta de Festes, es van dissenyar una sèrie d'activitats que han tingut un gran èxit.

Begoña Carrasco ha subratllat que “podem dir que Castelló ha enamorat a Saragossa en un cap de setmana per a recordar. Mostra d'aquesta excel·lent resposta és que han sigut prop de 3.300 les persones que s'han acostat fins al punt informatiu per a conéixer tota l'oferta turística de Castelló, esgotant tant fullets informatius com material promocional de la ciutat”.

La primera edila ha posat l'accent que “també s'han interessat de manera particular per les festes de la Magdalena i pel monument de la festa, la Gaiata, que ha estat presidint aquest estand, i que ha encuriosit de moltes de les persones que passejaven per la Plaça del Pilar”.

Aquest punt d'informació turística de la ciutat “també s'ha complementat i convertit també en una cuina oberta dels millors plats i productes de les gastronomia de Castelló, amb una sèrie de “show-cookings”, on s'han elaborat arrossos, que han pogut ser degustats pels visitants”, ha comentat l'alcaldessa.

En total han sigut al voltant de 2.400 racions de paella, arròs a banda i arròs negre, les que s'han repartit al públic que ha omplit l'estand castellonenc al llarg del cap de setmana.

A més, i gràcies a la col·laboració del Gremi de Forners de Castelló, s'han repartit al voltant de 3.000 racions de Coca de Castelló, des de divendres passat, a la gent que ha anat acostant-se de manera contínua, al punt d'informació. En total han sigut prop de 5.700 les racions gastronòmiques repartides durant aquest cap de setmana.

Per a la primera edila “la unió de les nostres festes, cultura i gastronomia és sempre una combinació guanyadora a l'hora de promocionar Castelló fora de la nostra ciutat”.

Comptem amb una Magdalena declarada d'Interés Turístic Internacional i amb una Desfilada de Gaiates amb la consideració de Bé d'Interés Cultural. I a Castelló trobem una gastronomia excel·lent. Si a tot això li sumem la nostra gran oferta cultural i l'atractiu de les nostres platges, tenim tot per a continuar creixent com a destinació turística. I això és, precisament, el que hem vingut a fer a Saragossa durant aquest cap de setmana”, ha insistit l'alcaldessa.

Concert “Homenaje a Zaragoza”

Carrasco també ha qualificat de “històric” al concert de la Banda Municipal de Castelló, dirigida per José Vicente Ramón Segarra, en la Plaça del Pilar, que va tindre lloc el dissabte. Un concert extraordinari sota el títol “Homenaje a Zaragoza”.

La Banda Municipal de Castelló és una de les principals ambaixadores de la nostra cultura per tota Espanya. Portar la música de la nostra banda és també portar un trosset de la nostra ciutat i poder compartir-lo, en aquest cas, amb Saragossa i tota la gent que va assistir a aquest gran concert”.

Més de 1.000 persones van ser presents en aquesta actuació que va comptar amb un repertori basat en peces d'inspiració o d'autors aragonesos, com a jotes i sarsueles.

L'alcaldessa també ha recordat que “no va faltar la interpretació del tradicional pasdoble “Rotllo i Canya”, himne de les nostres festes fundacionals, les notes de les quals van sonar també en la Plaça del Pilar, i que va ser ballat pels presidents i madrines de les gaiates que van estar també presents en el concert extraordinari”.

Ha sigut un cap de setmana molt intens, on hem tingut des de la part institucional, amb la recepció a l'Ajuntament de Saragossa, per part de l'alcaldessa Natalia Chueca, i la visita a les Corts d'Aragó; també amb la part cultural, amb eixe magnífic concert de la Banda Municipal de Castelló. Però sense oblidar, per descomptat, la promoció turística de la nostra ciutat i les nostres Festes de la Magdalena, a través del muntatge d'una Gaiata en la mateixa Plaza del Pilar i la participació d'una nombrosa delegació del “món de la festa”, ha destacat.

Finalment, l'alcaldessa ha volgut donar les gràcies “potser que tenim, que és la nostra gent; al personal tècnic del Patronat de Turisme; membres de la Junta de Festes; als presidents de les Gaiates, madrines o als representants del Centre Aragonés. També a la gent de la Casa de València a Saragossa, per fer que ens hàgem sentit como a casa”.

Superant expectatives

Per part seua, la regidora de Turisme, Arantxa Miralles ha posat de manifest que “durant el dia de hui, hem continuat amb els show-cookings, mostrant el millor de la nostra gastronomia a Saragossa. L'acolliment que hem rebut ha sigut molt positiva i estem convençuts que tindrà una repercussió directa en l'increment del turisme a la nostra ciutat.

La regidora de Turisme també ha assenyalat: “El nombre de persones que s'han acostat per a informar-se sobre l'àmplia oferta turística de la nostra ciutat ha superat les nostres expectatives i això és una gran notícia per al turisme de Castelló. D'altra banda, les nostres festes de la Magdalena i la Gaiata també han causat una gran impressió, brillant en un dels enclavaments més importants de Saragossa com és la plaça del Pilar.”

A més, hem tingut molt bones impressions sobre les nostres activitats culturals i esdeveniments. Aquest entusiasme reflecteix el potencial de la nostra ciutat com una destinació turística de primer nivell, i continuarem treballant per a posar en valor tot el que Castelló té per a oferir.”

​​​​​​​

​​​​​​​