15/04/2023

El festival mariner que se celebra fins al 17 d'abril ofereix una completa programació dirigida al turisme familiar

La sisena edició d'Escala a Castelló viu aquest dissabte la seua jornada central de la programació amb la celebració aquesta vesprada de la desfilada marinera i les justes nàutiques de Sète, entre altres activitats. La jornada ha començat a les 10.00 hores del matí amb el segon dia de visites a les onze embarcacions que es donen cita en el port de Castelló durant els cinc dies de celebració d'Escala a Castelló. Així, els i les visitants han pogut conéixer les embarcacions històriques arribades en la present edició com són Le Do du vent, Äran, Nao Victoria, Cervantes Saavedra, Pascual Flores i Santa Eulalia. També es pot visitar el cazamines de l'Armada Ribera del Duero, el patruller de la Guàrdia Civil Riu Riaza i l'Albatros de Duanes, al costat del Salvamar de Salvament Marítim i Nova Gaya de la Confraria de Pescadors Sant Pere.

Un dels actes centrals d'Escala a Castelló té lloc a partir de les 16.30 hores amb la celebració de la gran desfilada que partirà des del Passeig Bonavista i finalitzarà al costat del Moll de Costa. En aquesta desfilada, participaran les tripulacions de totes les embarcacions protagonistes d'aquesta edició, representants de les Justes de Sète, del Grup de Danses Illes Columbretes, la Colla Bacalao, Dolçainers i Tabaleters del Grau, Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc, l'equip Vicente Herrera, la comissió de festes del Grau, així com diversos grups d'animació, entre altres participants.

Després de la desfilada, a partir de les 18.30 hores, tindrà lloc l'exhibició de les Justes nàutiques de Sète, una antiga tradició marítima que podrà contemplar-se aquesta vesprada al Grau. Es tracta d'un torneig tradicional de la ciutat francesa de Sète que s'ha convertit en una de les cites més esperades de la programació d'Escala a Castelló.

La jornada d'aquest dissabte finalitzarà amb focs artificials que podrà ser contemplat tant des del Moll de Costa com del Moll de Llevant. El programa complet d'horaris i activitats es pot consultar en la pàgina web escalaacastello.com.