20/11/2023

L'Ajuntament de Castelló ha celebrat aquest dilluns el Dia Internacional dels Drets de la Infància amb la lectura plurilingüe del Decàleg dels Drets de la Infància a càrrec d'alumnes de diferents col·legis de la ciutat. L'acte ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Begoña Carrasco; la directora territorial de Família, Infància i Adolescència, Elena Albalat; el regidor de Família i Infància, Alberto Vidal; i el regidor de Joventut, Cristian Ramírez.

L'alcaldessa Begoña Carrasco ha animat als presents a participar en el Consell Municipal de la Infància, un òrgan de participació des del qual poder exposar les seues propostes per a millorar la ciutat i que aquestes siguen tingudes en compte.

“Des de l'Ajuntament tenim l'obligació de protegir-vos, per això, Castelló compta amb el reconeixement, atorgat per UNICEF, de Ciutat Amiga de la Infància. Volem escoltar-vos i atendre les vostres propostes, sou el futur d'aquesta ciutat. Destinarem una partida econòmica en els pressupostos participatius perquè sigueu vosaltres, els xiquets i adolescents, els que decidiu en què voleu que invertim”, ha anunciat Carrasco

D'altra banda, l'alcaldessa ha posat en valor el treball de la Policia Local, a través del servei del ‘agent tutor’, que està a la disposició dels col·legis i dels instituts de la ciutat perquè els alumnes se senten segurs, a més de treballar per a previndre i erradicar el ‘*bulling’ i tot tipus de violència a les aules.

Per part seua, Alberto Vidal ha aprofitat l'ocasió per a anunciar que des de la regidoria de Família i Infància es crearà un grup de treball amb els principals agents socials que tracten amb xiquets i adolescents per a abordar temes com l'absentisme escolar, salut mental, els abusos sexuals o les addiccions, entre molts altres problemes que afecten les nostres famílies. També ha posat l'accent en la importància que els xiquets i adolescents participen en la construcció del futur de Castelló: “Les vostres veus són valuoses, les vostres opinions compten i els vostres projectes són la força que ens impulsa a treballar incansablement per a millorar aquesta ciutat”.

En la lectura han participat un total de 21 alumnes de 8 col·legis diferents entre els quals es compten el Lope de Castelló, CEIP Exèrcit, CEIP L’Illa, International English School Of Castelló, CEIP Maestro Carlos Selma, CEIP Sanchis Yago, IES Francesc Ribalta i l'Àgora Lledó International School. També han participat com a assistents alumnes de l'IES Penyagolosa i del CEIP Guitarrista Tárrega. Els 11 idiomes en els quals s'han llegit els diferents drets han sigut francés, eslovac, castellà, valencià, àrab, anglés, romanés, ucraïnés, txec, xinés i va calar.

Des de l'Ajuntament s'ha reafirmat el compromís de combatre qualsevol tipus de violència, abús o explotació que puga afectar xiquets o adolescents. En aquest sentit, Vidal ha anunciat que, a petició dels xiquets del Consell Municipal d'Infància i Adolescència, “invertirem recursos per a establir un Pla anti-bulling que realitzarem en col·laboració amb tots els centres escolars i instituts de la ciutat”.