28/08/2023

El regidor de Medi Ambient, Cristian Ramírez, ha assistit aquest passat diumenge a la jornada celebrada amb motiu del XX Aniversari del dia Mundial dels Horts Urbans.


El regidor ha visitat l'hort urbà de Fernando el Catòlic on ha posat en valor les 527 parcel·les individuals de cultiu repartides en els 8 horts urbans municipals i ha destacat la implicació dels ciutadans en la cura d'aquests. “Els horts urbans municipals al servei de la ciutadania són una forma d'educació ambiental a través de la recuperació del cultiu propi i la pràctica de l'horticultura ecològica, que permet obtindre productes alimentaris de qualitat destinats a l'autoconsum”, ha assenyalat.


Castelló té horts urbans en el camí en Riera (165 parcel·les); Primer Molí (72 parcel·les); Patronat d'Esports (48 parcel·les); Fernando el Catòlic (78 parcel·les); Carrer Carcaixent (49 parcel·les); Carrer Onda (38 parcel·les); Grup Sant Lorenzo (27 parcel·les); Camí Serradal (50 parcel·les).

 

Així mateix, Ramírez ha recordat que “la pràctica de l'horticultura ecològica contribueix a l'augment de la biodiversitat i fomenta la recuperació de les varietats locals d'aliments, millorant així la qualitat dels nostres productes”.


A més, el regidor va gaudir d'un amé berenar amb tots els participants i va aprofitar per a intercanviar diferents propostes i pràctiques sobre l'alimentació autòctona, saludable i de temporada.