13/06/2024

La capital de la Plana celebrarà el Dia de l'Orgull el pròxim 15 de juny amb la tradicional manifestació i, per primera vegada, amb una festa en la plaça Jutge Borrull. Els actes seran gratuïts i per a tots els públics, de totes les edats.

Hui, l'alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat de la regidora i presidenta del Consell Municipal de Igualtat, Clara Adsuara; tècnics d'Igualtat; la pregonera i pilot, Patricia Campos i un dels promotors de l'esdeveniment, José Mola, ha presentat la programació d'actes que ha organitzat en col·laboració amb la Plataforma LGTBIQ+ i en la qual col·laboren altres institucions com la Diputació Provincial o la Generalitat.

La primera edil ha assenyalat que “aquesta ciutat és plural, tolerant i acollidora que dona suport a la diversitat, perquè a Castelló cadascun és lliure d'estimar a qui vulga”.

Per a l'alcaldessa, “aquest és un govern que respecta per damunt de tot a les persones i la igualtat entre elles, sense discriminacions, sense prejudicis, per això vam governar per a tots”.

El lema triat per a visibilitzar la festa és ‘Orgull de Castelló’, “perquè sentim orgull de tots els castellonencs, penses com pensen i estimen a qui estimen”.

Carrasco assegura que “amb aquesta celebració en el centre de la ciutat volem donar-li visibilitat als actes i al col·lectiu, a qui recolzem no sols en aquesta festa, sinó durant tot l'any”.

A més, l'alcaldessa ha posat en valor la figura de la pregonera, Patricia Campos “una castellonenca que ha trencat motles a l'ésser la primera dona pilot espanyola de l'Exèrcit, futbolista i primera entrenadora europea d'un equip de futbol professional als EUA. Flamant dona que sempre ha viscut amb passió per a perseguir els seus somnis. És un honor tindre-la a Castelló”.

Programació

Begoña Carrasco ha destacat que “és una programació que hem consensuat des d'aquesta regidoria d'Igualtat en tot moment amb la Plataforma LGTBIQ+, recollint les seues propostes per a organitzar les activitats i els artistes que participaran en aquesta festa”.

Per part seua, la pregonera, Patrícia Campos, ha explicat que “el meu discurs serà assenyat, molt coherent i realista. Vull que ens respectem i sobretot que ens donem molt amor”.

Per part seua, José Mola ha detallat que “la celebració començarà amb la manifestació que partirà a les 19.00 hores des de la plaça Jutge Borrull, i recorrerà el carrer Governador, la plaça Maria Agustina, carrer Major, plaça de la Pau, carrer Escultor Viciano i finalitzarà de nou en la plaça Borrull. La marxa comptarà amb l'animació de la batucada Ravatukem i el grup teatral Xarop Teatre”.

En finalitzar el recorregut, entorn de les 20.30 hores, tindrà lloc la lectura del manifest de les entitats de la Plataforma LGTBIQ+. A continuació, es realitzarà la lectura del Pregó Cultural per part de Patricia Campos, la del Pregó Artístic per la Drag Queen local La Niña Delantro i la del Pregó d'inici de la festa per AlmaGormedino.

A partir de les 21.00 hores arribarà la Gala de la mà de la presentadora Tracy Pop i començarà la festa amb Dj’s, Drag Queen Eco Delantro, el cantant i compositor Daniel Tejera, Lisaa Quer i altres actuacions al llarg de la nit amb el colofó de la nit de la mà de Charo Reina.

Finalment, l'alcaldessa ha convidat “a tots els castellonencs a sumar-se a aquesta festa a favor de la diversitat i la igualtat, que és el que fa gran la nostra ciutat”.

La programació ‘Orgull de Castelló’, que podeu veure en el cartell i que també es pot consultar des d'ara mateix en la web: https://orgullcastello.com/