04/09/2023

El Pla Propi d'Ocupació Temporal de l'Ajuntament de Castelló incorpora als primers 59 treballadors d'un total de 112 per a reforçar la neteja viària i el personal dels col·legis. L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, els ha rebut en la plaça Major després de realitzar el divendres passat el preceptiu curs de riscos laborals, on van estar acompanyats pel regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo.
Com a novetat, l'alcaldessa explica que enguany, per primera vegada, s'amplien els contractes a 12 mesos en lloc de 6 mesos, “per a oferir major estabilitat als beneficiaris, persones que tenen dificultats per a accedir al mercat laboral. Aquest era un compromís nostre quan estàvem en l'oposició i alhora una reivindicació dels treballadors que hem fet realitat”.


El pròxim dia 15 de setembre està prevista la incorporació d'altres 53 treballadors dins del mateix Pla Propi d'Ocupació Temporal de l'Ajuntament de Castelló que enguany, amb total de 112 treballadors, triplica el nombre de contractes realitzats des de la seua primera edició en 2016, sent aquest any 2023 el 60% de les incorporacions dones.


El Pla Propi d'Ocupació Temporal és finançat al cent per cent per l'Ajuntament de Castelló i està destinat a persones que tenen dificultats d'accés al món laboral i a persones vulnerables. “Tractem d'ajudar als qui no han tingut oportunitat mai de treballar i aquest és el seu primer contracte de treball i també als qui s'han quedat fora del mercat laboral. Amb aquest programa se'ls ofereix una segona oportunitat que agraeixen especialment”, apunta l'alcaldessa.


Entre els 112 treballadors que integren la totalitat del programa es troben operaris de neteja, zeladors, administratius, treballadors socials o tècnics de turisme, entre altres.


Aquesta és la huitena edició del Pla d'Ocupació Temporal pròpia de l'Ajuntament de Castelló. Des dels seus inicis en 2016 són quasi 900 (888) les persones que han gaudit d'aquesta oportunitat laboral.


“Amb aquest programa d'ocupació volem afavorir la inserció laboral de persones en situació de desocupació, prioritzant a aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat. No hi ha millor política social que la creació d'ocupació. Aquesta és la nostra prioritat, igual que baixar impostos”, conclou Begoña Carrasco.