28/05/2022

28-05-22 VotaciOn del equipo de Gobierno en la sesiOn plenaria.jpg

​​​​​​​Entre les actuacions està la reforma del Mercat d"Abastos, l'adquisició de terrenys per a l'IES Raval Universitari o ajudes a la rehabilitació d'habitatges

 

L'Ajuntament de Castelló ha injectat 6,5 milions d'euros al pressupost municipal per a aquest any 2022 procedents del romanent de tresoreria positiu amb el qual s'impulsaran noves inversions per a la ciutat, ja que permetrà executar fins a 55 projectes es milloraran serveis i es destinaran més ajudes socials.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que, gràcies als romanents, "portarem avant actuacions tan importants com la del Mercat d"Abastos i l'ampliació de la xarxa de centres de dia per a millorar l'atenció social amb una nova instal·lació que donarà serveis a persones amb Parkinson". "En total, gràcies als romanents positius d'aquest consistori, abordarem fins a 55 noves actuacions i inversions per a continuar millorant la ciutat", ha indicat. Així, la incorporació del romanent positiu inclou inversions destacades com 500.000 euros per a reformar del Mercat d"Abastos, 300.000 euros per a ampliar les ajudes d'emergència social i el pla de pobresa energètica, i altres 200.000 euros per a la construcció d'un nou Centre de Dia de persones amb Parkinson.

La regidora d'Hisenda, Monica Barabás, ha destacat que "la incorporació de noves despeses amb càrrec al romanent de tresoreria positiu ens permet afrontar nous projectes i inversions de transcendència social".

Entre els projectes aprovats, a més dels ja citats, hi ha altres partides com una de 300.000 euros per a la rehabilitació d'ermites, 619.129 euros per a manteniment de parcs i jardins i altres 78.654 euros per a jocs infantils al parc Ribalta, 200.000 euros per al pla d'asfaltat, una incorporació de quasi 450.000 euros més per al servei de transport públic urbà i de 61.423 euros per a bicicas, entre altres inversions.

Així mateix, també es contemplen 300.000 euros més per a millores en el sistema de recollida selectiva, 600.000 euros per a l'obtenció de terrenys per a l'IES Raval Universitari, i 350.000 euros en ajudes per a rehabilitació d'habitatges, entre altres conceptes. En total, s'han inclòs fins a 55 actuacions i ajudes a finançar amb els 6,5 milions de romanents.

El segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha indicat que "són d'inversions clau per a potenciar els serveis essencials a la nostra ciutat", i que mostren les prioritats d'aquest govern "la cura de les persones, els projectes socials i sostenibles, i infraestructures de primera per a tindre serveis de primera, com és el cas del nou centre de dia per a malalts de Parkinson".

A més, aquesta modificació també contempla el reforç per al control de plagues, per a la captura i esterilització de felins, millores en l'atenció ciutadana, el Pla Estratègic Ciutat Educadora, o la dinamització i foment del valencià.

El tercer tinent d'alcaldia i regidor de Transició Econòmica, Fernando Navarro, ha explicat que "l'eliminació de la regla de la despesa i la suspensió de les polítiques d'austeritat ens permet per segon any fer polítiques expansives i verds amb els romanents de tresoreria de l'any passat". Navarro ha destacat l'increment de les partides en les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge "en un milió d'euros per a continuar avançant en un model de ciutat verda i ampliar la cobertura d'accés a l'habitatge". Entre altres noves mesures, s'ha incorporat la compra de sòl per a ampliar el paratge del Molí la Font o la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a la primera comunitat energètica local.