09/07/2024

El regidor d'Habitatge, Sergio Toledo, ha manifestat: “Per a aquest govern era prioritari recuperar la construcció d'habitatges públics després de huit anys d'inacció i paràlisi del govern anterior. Gràcies al treball conjunt entre Ajuntament i Generalitat activem la construcció de 120 pisos en Sensal, destinats principalment al lloguer jove”  Per la seua part del Director General de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl Ernesto Fernández ha assenyalat que “la signatura subscriu i rubrica tant el compromís de la Generalitat com de l'Ajuntament de Castelló a facilitar l'accés a l'habitatge als joves, que fins al moment era un dels sectors que més abandonat es trobava perquè en l'anterior legislatura es van fer zero habitatges a la ciutat”

Castelló ha oficialitzat hui la signatura de cessió de dues parcel·les a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl destinades a la construcció d'habitatges de protecció pública. La signatura s'ha realitzat davant notari participant en la mateixa el regidor d'Habitatge, Sergio Toledo, i el Director General del EVHA, Ernesto Fernández.

Aquesta signatura suposa, tal com ha explicat l'edil d'Habitatge, Sergio Toledo, “un pas molt important per a la construcció d'habitatge públic, destinada principalment al lloguer per a joves”.

Toledo ha subratllat que “són més habitatges de les que es van fer en els huit anys de l'anterior equip de govern, compost per PSOE, Compromís i Podemos, que van fer gala de l'aposta que feien per l'habitatge però es va quedar només en això, en paraules”, al que ha afegit que “ara, gràcies al treball conjunt amb el govern autonòmic la construcció d'habitatge públic serà una realitat més prompte que tard, per a ajudar a
les persones que més ho necessiten. Hui, amb aquesta cessió gratuïta de dues parcel·les a la Generalitat activem el procediment per a la construcció de 120 pisos en Sensal, destinats principalment al lloguer jove”.

Per la seua part el director general del EVHA, Ernesto Fernández ha manifestat que “la signatura subscriu i rubrica tant el compromís de la Generalitat com de l'Ajuntament de Castelló a facilitar l'accés a l'habitatge als joves, que fins al moment era un dels sectors que més abandonats es trobaven perquè, tal com ha citat l'edil, en l'anterior legislatura es van fer zero habitatges a la ciutat”.

El director general de la Evha ha recordat que aquesta actuació forma part del Pla Viu, impulsat per la Generalitat per a la promoció de 10.000 habitatges de protecció pública a través de la col·laboració públic-privada i compta amb una inversió de 15,17 milions d'euros, dels quals 5,2 milions procediran d'ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU

Cal recordar que aquesta cessió de sòl municipal va ser aprovada per Junta de Govern Local el passat 8 d'abril després de l'anunci que va fer el president del govern valencià, Carlos Mazón, el mes de febrer passat.


Característiques de les parcel·les
Són dues parcel·les, propietat de l'Ajuntament, situades al carrer Riu Llobregat, 2 i 14. La primera, de 2.945,08 metres quadrats amb 80 habitatges i la segona, de 1.727,46 metres quadrats, amb 40.

Tal com es desprén de l'estudi preliminar elaborat per la Vicepresidència Segona aquesta actuació consta de diferents tipus d'habitatges, de 1, 2 i 3 dormitoris en planta baixa i en les 6 plantes superiors, amb superfícies que oscil·len entre 50 i 80 m². Disposarà de 83 places d'aparcament i altres punts trasters en el soterrani. El cost total d'aquesta edificació ascendeix a 10,2 milions d'euros, dels quals 3,5 procediran d'ajudes europees.

Pel que respecta a la parcel·la de Riu Llobregat 14, amb una superfície de 1.669 m², comptarà amb 39 habitatges i places d'aparcament. Els pisos seran de 1, 2 i 3 dormitoris, també amb superfícies que entre 50 i 80 m². El cost de l'obra ascendirà a 4,9 milions d'euros, dels quals 1,6 milions procediran amb fons europeus.

Aquesta actuació se suma a altres iniciatives en matèria d'habitatge que ha impulsat l'actual govern municipal. Cal recordar que una de les primeres mesures que va adoptar va ser desbloquejar la compra de 12 pisos socials en el barri de Perpetu
o Socorro, adquirint-les i posant-les a la disposició de famílies vulnerables.