02/11/2022

Marco y Ribera en la Gala del comercio veterano

L'alcaldessa reconeix el treball, esforç i dedicació dels tres negocis familiars homenatjats enguany

L'Ajuntament de Castelló ha posat en valor als comerços amb més trajectòria de la ciutat durant la Gala de Comerços Veterans que s'ha celebrat aquest dimecres en l'edifici Menador. A través d'aquest acte impulsat per la Regidoria d'Innovació Comercial es reconeix cada any a tres comerços de la ciutat que destaquen per la seua llarga trajectòria i la seua vinculació a la ciutat. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reconegut durant la gala "el treball que realitzen els establiments amb més història de la ciutat".

Així, durant la gala s'ha premiat a ‘Calzados Cantavella’, a Rosa María Albiol (lloc de venda de peix en el Mercat Central), i a la ‘Panadería Virgilia’. L'alcaldessa, al costat de la regidora d'Innovació Comercial, Mary Carmen Ribera, han felicitat els tres comerços homenatjats. "Hui celebrem aquesta trobada que és el reconeixement al treball, esforç i dedicació de dones i homes que porten dècades donant servei a la ciutadania des dels seus comerços", ha manifestat Marco.

L'alcaldessa ha apuntat que "el govern municipal està del costat dels i les comerciants locals i del comerç veterà de Castelló i així ho ha demostrat en els últims mesos a través de diverses mesures dirigides a pal·liar les conseqüències econòmiques de la pandèmia". "Continuem apostant pel comerç local i per l'impuls de mesures efectives de dinamització comercial com les noves campanyes de bons de comerç que llançarem per més de 260.000 euros", ha indicat.

La regidora d'Innovació Comercial, Mary Carmen Ribera, ha felicitat els comerços homenatjats aquest dimecres. "Vull reconéixer l'esforç, la constància i la dedicació personal i familiar de les persones que estan darrere d'aquests comerços que formen part de la història de la nostra ciutat", ha manifestat.

Durant la gala s'ha visionat un vídeo amb la història i trajectòria dels comerços homenatjats. Així, s'ha reconegut a ‘Calzados Cantavella’, en la plaça Tetuan, un comerç que, en paraules de l'alcaldessa, "forma part de la història dels comerços de Castelló". En l'actualitat, són tres germans els que mantenen obert el negoci. El segon comerç protagonista de la gala ha sigut ‘Panadería Virgilia’, amb cinquanta anys d'història a la ciutat, que està regentat per la segona generació. Finalment, ha sigut reconegut el lloc que regenta Rosa María Albiol en el Mercat Central, un lloc que cada dia posa a la venda el peix de proximitat.

"Tres comerços que representen el llegat de diverses generacions i que segueixen entregats a mantindre les tradicions castellonenques i la cultura comercial dels barris", ha manifestat l'alcaldessa.

 


​​​​​​​