05/06/2024

Més de 600 escolars de Primària i primer cicle de la E.S.O. han participat hui en el XIII Concurs de Dibuix "El Parc Ribalta: Biosfera de Castelló". Un certamen de dibuix a l'aire lliure, organitzat per El Corte Inglés, Centre Verd, i l'Ajuntament de Castelló a través de la regidoria de Medi Ambient amb el qual es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient. Hui han visitat el Parc Ribalta amb motiu d'aquesta cita el regidor de Medi Ambient, Cristian Ramírez i la regidora d'Educació, María España.

Aquest concurs busca fomentar la creació artística i sensibilitzar sobre la defensa del medi ambient entre l'alumnat castellonenc. En aquesta edició els centres participants han sigut CEIP Gaetà Huguet, Mestre Canós, Vicente Artero, Cervantes i l'Herrero. En total seran 24 els treballs premiats, que romandran exposats a la sala d'Àmbit Cultural d'El Corte Inglés de l'11 al 15 de juny.

L'ONU va establir en 1973 aquesta efemèrides per a sensibilitzar a l'opinió mundial en relació amb temes ambientals. El que es busca amb aquest concurs és donar a conéixer el ric entorn natural i encoratjar als ciutadans a cuidar-lo entre tots per a deixar el millor llegat a les futures generacions.

Taller de bombes de llavors

Les celebracions pel Dia Mundial del Medi Ambient continuaran el dissabte, 8 juny, amb un passeig interpretatiu, una ruta pel paratge natural municipal del ermitorio de la Magdalena per a tots els públics.

En acabar es realitzarà un taller de confecció de bombes de llavors utilitzant de material l'argila. Una argila que que embolica a les llavors i quan l'argila s'asseca, es llancen a la muntanya. D'aquesta manera es busca afavorir la repoblació forestal. S'empren llavors d'espècies autòctones. En ploure les bombes d'argila es desfan i s'allibera la llavor.

Els interessats poden inscriure's en el següent enllaç: https://itinerantur.odoo.com/event/celebrem-amb-la-natura-dia-mundial-del-medio-ambiente-23/register

​​​​​​​