11/08/2023

El Pinar del Grau de Castelló ha sigut l'escenari triat per a la segona jornada mediambiental del projecte Eco-Estiu. L'edil de medi ambient i desenvolupament sostenible, Cristian Ramírez, ha acompanyat a l'Associació Econsciencia en l'acostament d'aquesta iniciativa ecològica als participants, centrada en la cura i manteniment de les zones verdes de la nostra ciutat.


L'activitat mediambiental organitzada per l'Ajuntament ha aconseguit un gran èxit d'assistència i participació, a més de comptar amb una positiva valoració per part dels assistents. Les diferents activitats proposades per Econsciencia estan dirigides al públic general, i busquen posar en valor i fomentar la cura i la conservació del “ pulmó verd de la ciutat”.


En la seua visita el regidor, ha participat de manera activa duent a terme les diferents activitats de reciclatge, i tractant des d'un enfocament educatiu els valors i comportaments ecològics. “La conservació del planeta i la cura dels seus espais naturals, ha de ser responsabilitat de tots", ha remarcat Ramírez. Qui ha animat a tothom a participar en aquesta mena d'iniciatives perquè, segons ha dit, "més enllà de la seua labor social, permet als participants gaudir i conéixer de la naturalesa local, ajudant a promoure l'educació i cultura ambiental des de la infància.


El Pinar del Grau, comptava originàriament amb una extensió de més de 200 hectàrees, reduïdes en l'actualitat a poc més de 12. Pel que el regidor de medi ambient ha assenyalat, “que des del Consistori considerem rellevant comprendre els processos de transformació i la concordança entre el desenvolupament urbà i la pressió dels ecosistemes, per a aconseguir així una convivència sostenible”. I ha recordat, “que és un compromís de Govern fomentar el voluntariat mediambiental i millorar els espais naturals de la ciutat”.
Les jornades de conscienciació i recuperació del Pinar es realitzaran tots els dijous del mes d'agost partir de les 18:30h. Comptaran amb una duració aproximada de dues hores i acolliran a un màxim de 30 participants per dia.