27/04/2023

​​​​​​​El document, realitzat després d'una fase de diagnòstic i participació, estableix 39 mesures destinades a la població d'entre 12 i 30 anys

El ple de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous el II Pla Estratègic de Joventut per a orientar les actuacions municipals destinades a la població juvenil de la ciutat i que comptarà amb un període de vigència de quatre anys (2023-2027).

L'elaboració del II Pla Estratègic de Joventut de Castelló s'impulsa en el marc de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de polítiques integrals de joventut i és el resultat de la finalització d'una fase de diagnòstic, un procés participatiu i l'elaboració d'un pla d'acció. L'acord aprovat aquest dijous recull també que aquest pla haurà de ser publicat en el Portal de Transparència de l'Ajuntament i en la web municipal.

Aquest document estratègic es dirigeix a la població jove d'entre 12 i 30 anys de la ciutat de Castelló i inclou set principis rectors a través de quatre eixos. En total, el II Pla Estratègic de Joventut introdueix 39 mesures per a fer front als reptes i objectius definits de manera col·laborativa. Els principis rectors en els quals es fonamenta són: apoderament, coordinació i cooperació, treball en xarxa, governança i compromís institucional, igualtat, respecte a la diversitat i transversalitat.

Tal com recull l'acord, el Pla s'estructura en quatre eixos d'intervenció:

- Eix 1: Autonomia Jove (en el qual es presenten les mesures sobre habitatge, ocupació, salut i mobilitat per a facilitar la vida independent).

- Eix 2: Cultura, Oci Educatiu i Esport (en el qual es fomenta i facilita l'accés a la cultura i a l'esport per a garantir el desenvolupament ple de la seua joventut).

- Eix 3: Participació i Educació en Valors (en el qual es recullen mesures orientades a vitalitzar l'associacionisme, el voluntariat i la participació activa de la ciutat).

- Eix 4: Ciutat Jove (en el qual es proposen mesures per a habilitar nous espais i infraestructures per als joves).

Cadascun d'aquests eixos estableix els reptes i objectius concrets en matèria de joventut, per a la consecució de la qual es planifiquen les mesures proposades: un total de 39. Aquest pla podrà consultar-se a través de la pàgina web municipal www.castello.es.

El pla ha sigut aprovat hui en ple amb els vots a favor dels grups que conformen el govern (PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EU) i per la regidora no adscrita, i ha comptat amb l'abstenció de PP i Ciutadans i amb el vot en contra de Vox.