13/06/2024

La Policia Local incorpora un total de 17 nous agents com a funcionaris de carrera a la plantilla de l'Ajuntament de Castelló. Hui ha tingut lloc l'acte de la jura d'aquests agents com a funcionaris de carrera, encara que dues d'ells no han pogut assistir per motius personals i juraran durant els pròxims dies.

L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa, Begoña Carrasco, que ha estat acompanyada pel regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, i el regidor de Recursos Humans, Juan Carlos Redondo, així com pels comandaments de la Prefectura de la Policia Local.

L'alcaldessa de Castelló ha felicitat els agents, molts d'ells porten anys treballant per aquesta ciutat i “hui, per fi, prenen possessió com a funcionaris de carrera”. En aquest sentit, ha explicat al fet que “vosaltres sou els nostres ulls, les nostres oïdes i el nostre cor, sou part essencial de la família de l'Ajuntament de Castelló i us volem donar les gràcies a vosaltres i a les vostres famílies per la vostra lleialtat i el vostre lliurament. Tots formem part del mateix equip, vosaltres com a funcionaris de carrera i nosaltres com a part política, tots amb vocació de servei públic. Per a aquest govern la seguretat és una prioritat i us necessitem en aquest esforç d'arribar a cada racó de la ciutat”.

Per part seua, el regidor de Seguretat i Emergències ha indicat que “els vam donar la benvinguda al gener quan van començar el període de pràctiques i ara ja podem celebrar que s'incorporen de manera definitiva. Estem fent un gran esforç per a millorar l'eficàcia i distribució dels nostres efectius de Policia Local, i la incorporació definitiva d'aquests agents és una grandíssima notícia”.

Aquests 17 agents s'incorporen a la plantilla de manera definitiva després d'haver superat la fase d'oposició i el curs de formació inicial bàsica en l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) amb les seues respectives pràctiques. D'aquesta manera, 8 d'ells aniran destinats al districte marítim del Grau, 3 d'ells a la secció de Trànsit i 6 a la secció de Proximitat, seccions en les quals estan treballant des de gener quan van començar a realitzar les pràctiques preceptives.

Aquests nomenaments formen part de la reestructuració realitzada pel nou govern municipal que té la fi de completar la plantilla per a augmentar la seguretat ciutadana. Cal recordar que actualment hi ha altres 7 agents en l'IVASPE realitzant el preceptiu curs de formació inicial bàsic i la incorporació de la qual es preveu per al dia 1 d'agost, data en la qual començaran les seues pràctiques operatives. A més, està en marxa un procés per a proveir en propietat 13 places d'oficial i s'ha iniciat el procediment per a cobrir en propietat 4 places d'agents més i una d'intendent.