17/11/2023

La Regidora de Benestar Social a l'Ajuntament de Castelló, Maica Hurtado, ha participat en l'activitat didàctica organitzada, en el marc de les iniciatives programades per a commemorar el 25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Contra les Dones.

Es tracta de l'activitat de Desenvolupament Comunitari en els Barris del Sud, organitzada per la regidoria de Benestar Social, Negociat de Dinamització Comunitària, dins del Programa Barris Inclusius.

L'edil ha explicat que “el nostre objectiu, des de la regidoria, és involucrar a tots els barris, així com a tots els col·lectius socials i a les escoles. Volem acostar-nos a tots els barris, que se senten escoltats pel seu Ajuntament i així conéixer detalladament les seues necessitats i reivindicacions”.

Concretament, s'ha dut a terme una instal·lació artística comunitària denominada “Pas a pas cap als bons tractes”, realitzada pels recursos socials i educatius de la zona, en la qual s'han realitzat dues activitats; “El Camí de les Sabates Morades” i “Llenços de Papallones”, al parc del centre Cívic Perpetuo Socorro.

Prèviament, a la jornada de hui, s'han realitzat uns tallers creatius que hui han culminat amb l'exposició de “El camí de les Sabates Morades”, en el qual s'ha simulat un camí amb sabates, decorats amb missatges relacionats amb els bons tractes cap a les dones. Per una altra banda, el mural de “Llenços de Papallones”, està compost per llenços penjats en el mateix camí, amb el rostre d'una dona, amb papallones en el seu pèl, que simbolitzen les relacions sanes entre dones i homes.

En aquest sentit, Hurtado ha assenyalat que “hem previst diferents iniciatives per a sensibilitzar i fer que els col·lectius de cada barri, treballen de manera conjunta. Estem veient que aquesta experiència realment funciona, hem aconseguit l'objectiu de fomentar la col·laboració entre tots els agents socials de cada districte, i així ha quedat materialitzat en aquestes exposicions, que reflecteixen d'un mode molt visual, el missatge que els nostres veïns volen transmetre, sobre aquest tema tan important” ha afirmat l'edil.

En aquesta exposició han treballat, de manera transversal el Taller Jóve Perpetuo Socorro de Càritas Diocesana Sogorb-Castelló, el centre de Salut Barranquet, el CEIPSO Guitarrista Tárrega, així com l'Associació de Jubilats Los Angeles-La Unió, l'Associació de Dones 8 de Març, l'Associació de Veïns Lourdes-Duana.