09/07/2024

Begoña Carrasco es reuneix al costat de representants del futbol professional espanyol i al Director General Executiu del CD Castellón per a tractar la implantació d'un decàleg amb la col·laboració de la FEMP.   L'alcaldessa destaca també altres iniciatives en favor de la convivència i les bones conductes que s'impulsen des del govern municipal

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha mantingut una reunió hui al costat del cap de gabinet de presidència de LaLiga, Victor Manuel Martín, al seu responsable de Relacions Institucionals, José Antonio Montero, i al Director General Executiu del CD Castellón, Alberto González. En aquesta trobada també va ser present la regidora d'Esports, Hurtado.

 

Entre els temes tractats, l'alcaldessa ha destacat, en primer lloc, “com no pot ser una altra manera, el retorn del CD Castellón al futbol professional i tota la sèrie de mesures que s'estan implementant per a complir amb els requisits que demanda LaLiga als clubs participants i a les seues instal·lacions, en aquest cas, l'Estadi Municipal de Castalia”.

 

En aquest sentit, Carrasco ha valorat molt positivament “el clima de col·laboració i d'entesa entre totes les parts: Ajuntament, CD Castellón i LaLiga”.

 

Projecte “LaLiga VS”

El motiu principal de la reunió amb els responsables del futbol professional espanyol va ser la presentació del nou projecte “LaLiga VS” que té l'objectiu d'erradicar l'odi dins i fora del futbol, promovent una societat respectuosa i inclusiva en tots els seus àmbits

 

Així, Carrasco ha apuntat que “es tracta d'un plataforma que busca inspirar i sensibilitzar als aficionats a través dels valors del futbol per a, junts, aconseguir construir un futbol i una societat lliure d'odi, i en la qual les institucions com l'Ajuntament de Castelló també tenim un paper protagonista”.

 

En l'esport i en els recintes esportius de la nostra ciutat no ha d'existir la discriminació ni la violència ni l'exclusió de cap aficionat . Per això, juntament amb *LaLiga col·laborarem per a erradicar conductes racistes o xenòfobes, homòfobes o les que promouen l'odi i el bullying”, ha remarcat.

 

Per a això, tal com van traslladar a l'alcaldessa “es treballarà en la posada en marxa d'una sèrie de protocols i en la redacció d'un decàleg contra el racisme amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)”.

 

Carrasco, que presideix la Comissió d'Educació Formació Professional i Universitat de la FEMP, ha explicat que “aquesta iniciativa pretén promoure precisament la posada en marxa d'una sèrie de campanyes educatives i divulgar missatges a favor de la diversitat i de la inclusió en tots els àmbits de la societat, però de manera especial en el món de l'esport base”.

 

Jornades de gestió de conflictes

L'alcaldessa de Castelló ha traslladat així mateix als representants de LaLiga diverses iniciatives que des de l'Ajuntament de Castelló s'estan realitzant en matèria de conscienciació contra actituds violentes en l'esport “com les sessions de gestió de conflictes que s'organitzen des de Patronat Municipal d'Esports i que van dirigides de manera especial a l'esport base”.

 

Durant aquest any ja s'han organitzat dos d'aquestes jornades que s'ofereixen tant a les famílies com als entrenadors de totes les disciplines esportives, però amb especial incidència en el futbol, que és on trobem un major nombre de clubs i equips”, ha detallat.

 

Carrasco no ha volgut oblidar tampoc activitats en les quals l'Ajuntament de Castelló col·labora i on es fomenten les bones conductes en l'esport, “com són les ‘Trobades Esportives Castelló’ en les instal·lacions del ‘Chencho’, que serveixen d'aparador de convivència i causes solidàries de tota mena”.