16/11/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha assistit hui a la inauguració de les XXXI Jornades d'Estrangeria i Protecció Internacional, organitzades pel Consell General de l'Advocacia Espanyola en la Cambra de Comerç de Castelló.

En un context polític especialment delicat, amb la tramitació d'una llei d'Amnistia que trenca amb un dels preceptes bàsics de la Constitució, Carrasco ha mostrat el seu “total suport i reconeixement al col·lectiu de l'advocacia. Està en escac la independència del poder judicial i els jutges estan en el punt de mira davant aquest atac a la igualtat de tots els espanyols”.

A nivell municipal la primera edil ha anunciat: “És el moment que els advocats d'ofici tingueu un carrer a Castelló, pel treball diari que feu per a garantir la igualtat i els drets de tots els ciutadans. El vostre col·lectiu es mereixia un reconeixement públic en un espai de la nostra ciutat, tal com ens demanava el Degà del Col·legi d'Advocats i com el Consell General de l'Advocacia Espanyola ha fet en altres ciutats”, assegura.

La primera edil s'ha referit a l'escenari en el qual es troben les persones arribades d'altres països que volen regularitzar la seua situació amb una oficina d'Estrangeria “completament saturada, amb cues eternes i que ha arribat al punt en el qual s'estan imposant pràctiques il·legals, com la compravenda de cites i això no ho podem permetre”. “El Govern d'Espanya ha de frenar aquesta situació, dotar de recursos humans i materials aquest servei essencial i desembossar-lo, evitant així escenes i casos lamentables com els que estem veient diàriament”, afig.