19/11/2023

La Policia Local de Castelló ha intensificat la vigilància sobre els vehicles de mobilitat personal amb l'objectiu de garantir una circulació segura en compliment de la normativa estatal que regula la utilització d'aquests vehicles. De manera simultània des de la regidoria de Mobilitat s'avança en la redacció de l'ordenança municipal a la qual quedaran subjectes aquests vehicles.

En eixe sentit i tenint en compte les incidències registrades, per part dels conductors que fan ús dels vehicles de mobilitat personal, els coneguts “patinets”, aquesta actuació, coordinada entre les àrees de Seguretat Ciutadana i Mobilitat ha conclòs amb un total de 138 infraccions, les sancions del qual oscil·len entre els 200 i els 100 euros.

Del total, 55 han sigut per transportar un nombre de persones superior al de places permeses, seguit de no respectar la llum roja del semàfor amb 34 infraccions i 30 han sigut per circular amb el vehicle de mobilitat personal per la vorera o zones per als vianants on no està permés.

Altres infraccions que han sigut registrades en la campanya han sigut circular en aquesta mena de vehicles amb auriculars, no respectar els senyals de prohibit, així com conduir de manera negligent.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ortolá, ha manifestat que “tenim clar des de l'àrea de Seguretat i Emergències que les denúncies als patinets per part dels vianants és una cosa que hi ha atallar ràpidament. Implementarem des de la Policia Local i en col·laboració amb l'àrea de Mobilitat tots aquells mecanismes i instruments que ens servisquen per a acabar amb aquest problema”.


 

 

 

Per part seua, el regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, ha apuntat que “la prioritat és garantir la convivència de tots els mitjans de transport, els patinets, igual que les bicicletes i els vehicles de motor han de complir les normes de seguretat per a evitar accidents. Des de l'àrea de movilitat continuem apostant per les campanyes de conscienciació a través dels diferents canals de comunicació del Ajuntament, amb consells i recomanacions, per als usuaris, per a circular correctament amb aquests vehicles”.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del pla d'acció dissenyat per l'equip de govern per a reforçar la seguretat en matèria de mobilitat urbana, per a això l'edil Cristian Ramírez, també ha avançat que estan treballant en l'ordenança municipal de mobilitat, que regularà les normes de circulació a la ciutat, no obstant això, la present campanya ha atés els articles del Reglament General de Circulació”.

​​​​​​​