14/09/2023

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous l'adjudicació de les obres d'execució de microactuació per a la millora de la mobilitat per als vianants i calmat de trànsit en el Bulevard Blasco Ibáñez, a la mercantil Civicons Construccions Públiques S.L, per un import de 344.717,45 euros, més 72.390,67 euros en concepte d'IVA. L'equip de govern ha modificat el projecte heretat per l'anterior govern municipal i ha inclòs millores després de consensuar-les amb els veïns de la zona.

L'equip de govern es va reunir amb el president de l'associació de veïns, Ignacio Dorlá i altres residents, per a recollir les seues demandes i projectar-les en les obres de millora, amb la condició que aquesta actuació garantisca la tranquil·litat que mereixen els veïns. En concret, la zona de jocs es traslladarà prop del Patronat d'Esports, ja que on està situada no hi ha edificis i per tant, ocasionarà menys molèsties. El portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales, ha explicat en roda de premsa que “el que hem fet és traslladar la zona de jocs que, on estava prevista podia provocar problemes de soroll, i la portem a una altra zona, prop del Patronat d'Esports, on no hi ha veïns amb la condició de no molestar-los”.

Per a l'actual equip de govern era molt important modificar aquest projecte inicial passant abans per un procés de participació ciutadana, ja que “hem de treballar tenint en compte el punt de vista dels ciutadans que viuen allí que són els que es veuen directament afectats”, ha explicat el portaveu del govern, Vicent Sales.

Es tracta d'una inversió cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) de l'Ajuntament de Castelló de la Plana. Aquesta operació anomenada "Augment de les zones per als vianants en el Bulevard Blasco Ibáñez per a generar nous espais de trobada i convivència ciutadana" s'emmarca dins de l'objectiu temàtic 9 que té com a fi promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

Les principals novetats d'aquest projecte de millora consisteixen, d'una banda, a eliminar definitivament els tres passos transversals per a donar continuïtat al passeig central. I és que, en l'actualitat, el bulevard Vicente Blasco Ibáñez posseeix d'una zona per als vianants de 30 metres de secció que va des del carrer Tenerías fins al parc de l'Auditori, amb l'única interrupció de la rotonda en els jutjats i tres passos perpendiculars per a vehicles amb els carrers José Barbera Cipria, Gonzalo Puerto Mesquita i Miguel d'Unamuno. Aquests, en l'actualitat, estan tallats per al trànsit però mantenen les característiques inicials de la seua urbanització. Aquesta actuació es dissenya per a llevar-los i portar la continuïtat del passeig central del bulevard.

Per l'altre, es creen dues àrees de jocs infantils amb gronxadors, tobogans i altres conjunts, a més de bancs per al descans; s'habilitaran punts específics amb aparells d'exercici físic i manteniment per a persones majors. I també es col·locaran taules de tennis de taules i taulers amb cadires fixes per a jugar als escacs. Una altra de les millores i que anirà en la zona de jocs és la substitució del paviment de llosetes de cautxú per un paviment continu de cautxú.

Canvi de gespa en el Gaetà Huguet


La Junta de Govern Local també ha aprovat hui la licitació del canvi de gespa en el camp B de les instal·lacions esportives del Gaetà Huguet. El projecte de substitució de gespa artificial compta amb un pressupost de 301.652,89 euros més 63.347,11 en concepte d'IVA (21%). “Era una gran reivindicació de fa molt temps que tenien els clubs de futbol de la ciutat perquè el camp B estava en molt mal ús. Aquest govern ha apostat pel canvi de gespa i així tots els xavals que juguen a futbol a Castelló podran jugar en perfectes condicions”, ha afirmat el portaveu de l'equip de govern.


Aquesta era altra de les actuacions que estaven demanant els veïns de Castelló pel mal estat que presenta el camp del Gaetà Huguet, i perquè les reparacions que s'han fet fins al moment no han solucionat el problema de seguretat.